donderdag 22 september 2011

Beloning

Ik zit hier met een big smile voor mijn computer vanavond, om de simpele reden dat ik morgen schoenen ga kopen. Neen, het is eerder: ik MAG schoenen kopen. Want ik geef toe, het is niet dat ik bij het kopen van een paar nieuwe schoenen denk: "Hmm, ik heb nu 23 paar, maar ik wil er 24 paar, dus ik ga morgen shoppen". En al helemaal niet: "Oei, die  schoen is versleten dus ik moet morgen wel nieuwe kopen anders moet ik op mijn blote voeten naar het werk". Neen, ik VERDIEN schoenen. Ik ben redelijk plichtbewust, dus ik verdien quasi alles. Ik verdien een avondje in de zetel zitten en naar tv staren en ik verdien een glas wijn en af en toe verdien ik een gin - tonic.

Maar morgen verdien ik een (duur) paar schoenen. Reden hiervoor is dat ik enorm veel gewerkt hebt de laatste weken. Zoveel dat ik 's avonds om elf uur nog projectvoorstellen zat uit te schrijven. Zoveel dat ik bijna lastig werd toen mijn kinderen, pas in hun bed beseften dat ze nog pipi moesten doen en ik dus mijn avondlijke werkflow moest onderbreken om die kinderblaasjes te ledigen.
Bovendien werd ik geplaagd door ambetantigheden en zottigheden. Zo van het soort waar je overdag mee overweg kan en zelfs mee kunt lachen, maar die van zodra je in je bed ligt je kop vullen en je de hele nacht uit je slaap houden.

Die zottigheden zijn nog niet helemaal weg, maar het werk wel en dus wordt morgen een dag om naar uit te kijken. Bovendien weet ik al welke ik ga kopen. Lelijke schoenen kopen dat doe je geen drie keer. Er is over gewikt en gewogen... ja zelfs een half uurtje over wakker gelegen.

2 opmerkingen: