dinsdag 15 november 2011

Speeltuinetiquette

Speeltuinen bezoeken, dat is allemaal niet zo gemakkelijk, het is dan ook niet mijn eerste keer dat ik over het wedervaren in een speeltuin rapporteer. 
En nu bleek opnieuw dat ik die speeltuinetiquette nog niet helemaal onder de knie heb. Het is meerbepaald de ballenbadetiquette waar ik me nog eens in moet verdiepen.  
Mijn kinders waren dit keer immers gezellig aan het zot doen in het ballenbad en uiteraard hoort daar dan een portie ballen-gooien bij. Zeg nu zelf, waar anders is het geoorloofd om met ballen te gooien.

Maar de meningen daarover zijn verdeeld, want plots kwam daar een moeder mijn kinders berispen. Dat er in een ballenbad niet gegooid wordt met ballen.  Dat was even schrikken, mijn eigen welopgevoede, voorbeeldige, perfecte kindjes werden berispt door een buitenstaander. Een buitenstaander die bovendien een veel te smalle legging aanhad, waardoor ik nog eens geconfronteerd werd met het fenomeen 'camel-toe'.
Mijn ego kreeg een deuk en daar kan mijn ego dus niet goed tegen. Bovendien wist mijn ego ook niet goed hoe reageren. Ik heb immers nooit geleerd hoe ik moet reageren als mijn kinders berispt worden door onstijlvolle buitenstaanders.

En dus deed ik gewoon alsof ik mijn krant aan het lezen was. 

1 opmerking:

  1. Dat is in alle omstandigheden het beste : altijd doen alsof je de krant leest.

    Lol zeg.

    BeantwoordenVerwijderen