woensdag 16 november 2011

Utrecht

Vergeet Antwerpen, Brussel of Hasselt. Het is in Utrecht dat je moet zijn om te shoppen. Want in Utrecht, daar is het pas gezellig. Je moet wel tegen een beetje volk kunnen en ook een beetje tegen de Hollanders natuurlijk.

Maar Utrecht, dat is mooi om naar te kijken, romantisch om in rond te wandelen en dat heeft alle winkels die je nodig hebt plus nog een paar die je niet nodig hebt. En Utrecht dat is maar anderhalf uurtje van Antwerpen. Of nog vlugger, als je een lief met een moto hebt, maar dat heeft als nadeel dat je niet de elegantste verschijning bent, eenmaal je van die moto stapt richting Utrechtste grachtjes.

De naaiseuten die gaan best de zaterdag, want daar is het elke zaterdagochtend lapsjesmarkt. Je kunt er dus lapjes kopen, in het vlaams ook wel stof genoemd. En het is ongeveer 5 keer goedkoper dan hier in de winkels.
De kerstkadootjes koop je bij DitIsWaar, dan zijn het tenminste duurzame kadootjes.

En lingerie, dat koop je in de Marlies Dekkers store. Die Marlies, die weet hoe ze haar klanten kan doen kopen. Pashokjes zo groot als mijn keuken in rood velours, en wat het afmaakt... een glas cava in je pashok. Mijn lief had niet veel meer nodig om me een kadootje te doen.
Kadootjes voor jezelf, vind je ook in de winkel van Floortje Dessing.

Je vindt er ook allerlei designwinkeltjes zoals BeBop, niet om dingen te kopen maar vooral om inspiratie op te doen. En een geïnspireerd mens, dat is een gelukkig mens.

Een koffietje drinken doe je in Winkel van Sinkel, maar naar 't schijnt kun je er ook lekker eten. En die hebben zo een leuk versje.
En 's avonds kun je heel gemakkelijk wat cultuur opdoen via het Trajectum Lumen. Ideaal om je diner wat te laten zakken.

En wat deden wij in Utrecht...? De Flairbon natuurlijk. Dat is tof van Flair.

2 opmerkingen:

 1. Weet je dat je in de Flair kan komen als je het over Flair hebt in een blogstukje? Dus even mailen naar de Flair en je krijgt misschien wat gratis promo voor jullie blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moehaaa! 'De naaiseuten'.

  Ok. Welke blogster woont er in hartje Utrecht, wij willen huizenruil doen!

  Wel spijtig dat ge daarvoor ne Flair moet kopen, eigenlijk. Dat is zo'n kutblad.

  O? O? Mailen naar Flair? Euh... leve de Flair! Zo jong en dynamisch en vooral geen overbodige quatsch met bloot en zo leerzaam, jaaaaa.

  BeantwoordenVerwijderen