dinsdag 26 oktober 2010

Jep (deel3)



Helaas helaas voor wie wachtte op de sexy DREFT-man. Hij zal niet komen, de DREFT-eigenaars of Proctor&Gamble in de volksmond, gaan niet akkoord met onze denkpiste over discriminatie. Meer nog, ze beweren zelfs een beetje het tegendeel, ze hebben net een vrouw aan de afwas gezet omdat de vrouw de baas is in huis.

'Alhoewel er inderdaad een maatschappelijke evolutie gaande is waarbij ook mannen meer betrokken worden bij het huishouden, wijst onderzoek toch uit dat het, ook heden ten dage, vooral de vrouwen zijn die bepalen welke producten er voor het huishoudelijk werk worden aangekocht.   De TV-spot is bedoeld als een weergave van de werkelijkheid en niet als het bestendigen van een sociaal vooroordeel.'

En wat zagen wij over het hoofd, de vrouw is zelfs niet aan het afwassen.

'Graag wilt de adverteerder erop wijzen dat de vrouwen in deze spot niet effectief afwassen : ze nemen enkel een fles Dreft ter hand en zeggen “Ik koop bijna nooit Dreft”.  Hierdoor wordt er de nadruk gelegd op de beslissingsbevoegdheid op dit gebied en niet op het manuele afwassen zelf.'

Het zijn dus de vrouwen die beslissen wat ze kopen, zeggen het tegen de camera en duwen het dan in de handen van hun man die dan in werkelijkheid braaf de afwas doet. Maar helaas was de spot te kort om dat allemaal te tonen. Dan vinden wij nu eens jammer zeg.

En eigenlijk moeten we niet zo boos zijn want:

De adverteerder heeft bovendien sedert 2002 verschillende TV-spots voor haar afwasproduct “Dreft”gemaakt waarbij mannen aan de vaat staan in een gelukkig en goed functionerend gezin.  

Dat zou nu nog eens iets zijn, een DREFT-reclame in een ongelukkig en slecht functionerend gezin. Een reclame misschien waarbij de DREFT gebruikt wordt om de kindjes klop te geven .... we kijken er naar uit.

2 opmerkingen:

  1. Aah, altijd al geweten dat zelf alle belangrijke beslissingen nemen, zoals het bepalen van afwasmiddelmerken, de sleutel is tot een goed functionerend en gelukkig gezin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk is het wel erg, ze gaan ervan uit dat ze al hun best doen doordat ze tonen dat een man aan de afwas ook kan in een goed functionerend gezin. Dus gaan ze er van uit dat dat in veel gevallen niet zo is. Zelfs als man, heb ik hier problemen mee.

    BeantwoordenVerwijderen