maandag 22 september 2014

Bristol


Stel, u houdt wel van citytrips. Maar dan krijgt u kindertjes en de citytrips beperken zich tot de jaarlijkse driedaagse met de vriendinnen. En uiteraard is dat de max maar stiekem droomt u ervan ook eens met uw kinders te citytrippen. Maar dan stelt u het uzelf voor. Dat u in Parijs 10 euro zal betalen voor de cola's van de dochters en pas op, u betaalt met plezier 15 euro voor een gin tonic, maar voor cola, mmmm.
En u weet eigenlijk dat uw kinders niet zo een flinke stappers zijn en dat er wel wat gezaagd zal worden, u zal ook veel meer op de metro zitten  dan u lief is. En 's avonds zult u moeten kiezen, boterhammekes in de hotelkamer of toch dat gezellig brasserietje maar wel met twee kinderen die boven hun veel te dure bord in slaap vallen. En musea, die zullen kindvriendelijk moeten zijn, of u haalt kinderwoede op uw hals.

Maar ik heb deze vakantie de oplossing gevonden... Bristol. Ik geef toe, ik dacht ook eerst dat Bristol saai en grijs is, met veel regen. Maar Bristol is hip. Bristol dat is gelijk Gent maar een beetje kleiner. In Bristol kunnen kindjes afstanden afleggen met hun step en daar zagen ze niet over. Je kunt er ook lekker eten voor geen geld. Veggierestaurantjes, alternatieve gezellig bartjes, coffeeshops, kleine designwinkeltjes met spullen die je nergens anders vindt,  je hebt het er allemaal.

In Bristol heb je water, winkelstraatjes, oude markten en zelfs boerderijen.

Bristol is ook de stad van Banksy, cultuur voor groot en klein. Bristol is bovendien de home town van Aardman en Shaun het schaap. En als er nu één ding is op Ketnet waarvoor ik me in de zetel naast de kinderen zet is het wel Shaun.

Zeker een DO, dat Bristol.

Foto via www.visitbristol.co.ukGeen opmerkingen:

Een reactie posten