dinsdag 14 mei 2013

Diepvries


Er zijn er zeker die daar anders over denken maar ik vind dat het huishouden hier nog redelijk goed verloopt. Als de kuisvrouw geen last heeft van depressie of tennisellebogen plakt de vloer hier maar minstens één keer om de twee weken (net voor de kuisdag). Sinds ik de strijkcentrale ontdekt heb, laat ik minstens de  hemden  van mijn lief strijken alvorens ze in de kast te leggen en in die vier jaar dat we hier wonen zijn de ruiten al zeker drie keer gekuist.
Maar sommige dingen heb ik nog altijd niet zo heel goed onder de knie en bezorgen me de nodige stress. De diepvries uitkuisen bijvoorbeeld. Geen idee vanwaar al dat ijs komt, maar het moet weg, het zit serieus in de weg. En dus moet die diepvries leeg. Maar ik weet niet goed hoe je dat aanpakt, na een week leven op pastarestjes en ovenschotels waarvan ik me zelf niet meer herinner wanneer ze gemaakt zijn, zit ik nu nog met 2 kg ingevroren zalm, een potje kervel, 2,5 liter vanilleijs en één K3-waterijsje.

Om drama's te vermijden zal ik de K3-waterijsje vanavond oplikken als de dochters in hun bed liggen, maar die 2,5 l vanilleijs- die we kochten voor dat etentje van vorige week maar dan vergaten- dat zie ik minder zitten. En al zeker de combinatie met kervel.
En dan nog die zalm, die zichzelf al en jaar verstopte in mijn diepvrieshoek. Iemand een recept dat je na 5 dagen nog altijd niet beu bent, bij voorkeur met kervel?


6 opmerkingen:

 1. Ik heb hetzelfde probleem. Ik was van plan om gewoon niets meer in de dieprvies te steken en geleidelijk alles op te eten. Maar toen ging ik op reis en zat de frigo vol eten, die ik dan maar in de diepvries stak... Ik heb het opgegeven.
  Ik kreeg wel de tip om alles buiten te zetten toen het nog vroor, maar dat is dus nu te laat.

  B.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb overlaatst zo veel mogelijk opgegeten en dan de overschot in een frigobox gedaan met heel veel koel-elementen. Ik vond dat op zich geen slechte oplossing ware het niet dat mijn diepvries zoveel ijs had, dat hij een hele dag moest ontdooien. En een hele dag, dat is lang voor een frigobox..... Dus toen heb ik toch alles in de vuilbak moeten gooien :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij brachten vroeger alles naar de buren en gingen het de volgende dag weer ophalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu heb ik trouwens een diepvriezer die niet meer aanvriest. Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Etenswaren in een frigobox, buiten als het koud is of in een koele berging. Diepvries uit het stopcontact trekken en dan kokend water over het ijs gieten. Wel wat meer "opdweilwerk", wegens veel meer water natuurlijk, maar gaat supersnel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De winter is voorbij, en t was een goeie winter om de diepvries te kuisen, ik deed het! Met idd frigoboxen buiten bij -5 en kokend water!!
  intussen zit hij al weer vol... maar laat eerst maar die zomer es komen!

  BeantwoordenVerwijderen