dinsdag 23 april 2013

EducatiefIk hou het bij twee kinders. Elk kind betekent immers jaarlijks een verjaardagsfeestje voor de kindjes van de klas en twee per jaar dat is genoeg. En dit jaar was het een beetje anders want het verjaardagsfeestje, dat kon onmogelijk doorgaan in onze living. En aangezien het tot twee weken geleden één graad was,  was den hof ook niet echt een optie.

En dus begon ik me al een beetje te verzoenen met het idee dat het verjaardagsfeestje in één of andere binnenspeeltuin zou plaatsvinden. Geloof me, er zijn leukere plekjes om de woensdagnamiddag te vertoeven. De McDonalds was ook een optie, maar als mijn baas dat te weten zou komen, kreeg ik vast en zeker mijn C4.  Dan had je nog de plaatselijke bowling, maar dat wou mijn budget niet. En de cinema daar had ik dan weer morele bezwaren tegen.
Stress dus, in mijn hoofd.
Maar toen was er die dochter, die geheel uit vrije wil  op het idee kwam om haar verjaardagsfeest te houden in het natuurgebied de Molsbroeken, inclusief educatieve bezigheden en natuurwandeling met gids.
Ik wist niet eens dat dat bestond, pedagogisch verantwoorde verjaardagsfeesten.
Maar bon, woensdag maak ik dus een educatieve natuurwandeling met tien 7-jarigen, op vraag van de dochter. Daar kunnen de steinerkinderen nog een puntje aan zuigen.

Voor de zekerheid verstop  ik wel een paar flessen cola en een pak vettige koeken in mijn sjakosj. Want stel je voor dat ze helemaal wild wordt van een glas zelfgemaakte vlierbessensiroop achteraf, dat lijkt me nu net iets te veel van het goede.

2 opmerkingen:

  1. Gewoon fantastisch Elke zou ik zeggen... Misschien moet je wel denken aan Absolutely Fabulous waar die dochter ook heel het tegenovergestelde is van de moeder (LOL!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zal het een keer gaan ja. Ik hou ook van de natuur hé.

    BeantwoordenVerwijderen