zondag 28 april 2013

De moestuin

Sinds kort ben ik een van de vrienden van de moestuin. Dat zijn vrienden die een gegeerd volkstuintje konden bemachtigen en daar nu ecologisch wat groenten en fruit willen kweken. Op deze authentieke website kan je zien hoe tof het er wel niet is.

Ik ben eigenlijk van het soort dat het best ok vindt om groenten gewoon in de supermarkt te kopen, zonder dat die eerst door mezelf gezaaid, geplant, gestekt, gekweekt, gerooid of getrokken moeten worden.  Dat zijn iets te veel voltooide deelwoorden op elkaar. Er zijn maw nog andere redenen, dan budgettaire om geen grote tuin te wensen. En er is niets mis met een koer.

Maar ik draag het initiatief dus wel een warm hart toe. Meer zelfs, ik doe al mee aan de eerste actie: het voorzaaien. Ik draaide er zelfs biologisch afbreekbare stekpotjes voor.


Nu zitten we wel nog met een klein probleem, om te planten en kweken heb je ook wat tuingerief nodig. Van die dingen zoals harken en spades en zo. Moesten jullie van het soort zijn dat zijn groenten in delhaize koopt, maar ooit wel dezelfde intentie hadden om te tuinieren, wel je zou ons veel plezier doen met wat materiaal (schoenenenanderekwesties@gmail.com).
In ruil voor de eerste courgette of pompoen?

Ondertussen is de koer ook al zomerklaar, er staat zelfs een palmboom en een klapstoeltje dat ik kocht in de kringwinkel van Torhout voor € 1,50. Ik moest, van mijn nostalgische bui.
Ik zou met deze foto uit de jaren '80 echt eens dit moeten proberen. 

3 opmerkingen:

 1. Jaja, wil je eens zo gaan zitten in die stoel en exact zo kijken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eerst nog een sponzen broekje en zo'n topje vinden waar mijn boezem in past en dan doe ik het, beloofd ;-)

  Doen we dan ook 1 van jou, met je brilletje en zelfklever op je oog?

  Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf maken he bieke dat broekje en topje, kan niet moeilijk zijn!

  BeantwoordenVerwijderen