vrijdag 1 februari 2013

Verkeerseducatie


Dit is een poging om frustratie (rij anders een beetje met een gocart in je hof) en agressie (een welgemeende fuck you aan de camionchauffeur die me niet liet invoegen) om te buigen naar iets constructiefs. Zoals ik al zei, een poging. Dus.

Tips voor de bange weggebruiker:
-       - als het sneeuwt en vriest en glad is op de weg en je hebt geen winterbanden maar wel heel veel schrik. Blijf dan thuis, rij met iemand mee, ga met het openbaar vervoer, maar rij nooit op het linkerrijvak aan 50 km per uur. Nooit.
-       - als het heel hard regent, maar echt keihard en je ziet geen steek meer voor je ogen, rij dan rustig verder, focus op de rode lichtjes voor je, of op de witte lijnen links en rechts van je, maar ga nooit remmen. Nooit.

Tips voor de plichtsbewuste weggebruiker:
-       - als het smogalarm afgaat en je denkt dat je je daar best aan houdt, dan mag dat, maar doe dat dan nooit op het linker rijvak. Nooit.
-       - als het smogalarm afgaat en je mag 90 rijden, dan verwacht niemand dat je 70 rijdt, ook het milieu niet. Niemand.
-       - flitsers flitsen als je meer dan 120 km/u rijdt, je hoeft niet af te remmen tot 100 km/uur telkens je een flitspaal nadert. Ergens op je dashboard bestaat er een systeempje om dat op te volgen.  Kijk maar.

Tips voor de verwarde weggebruiker:
-       - als het smogalarm afgaat dan vindt men het opportuun om op eenzelfde autostrade om de 5 voet een bordje 90, dan weer 120 en dan weer 90 te zetten. Hou vol en wees consequent, rij desnoods de hele tijd 120 als het te moeilijk volgen is, maar ga zeker niet uit pure ellende de hele tijd 90 rijden. Als je twijfelt en merkt dat 10 tonners je beginnen in te halen, laat dat dan een signaal zijn om wat gas te geven. Het mag.

Bedankt om met deze tips rekening te houden.
Tot op de E 17, ik ben de chauffeur met de tevreden glimlach (meestal ben ik ook van alles aan het smoefelen).  

4 opmerkingen:

 1. Misschien interpreteer ik het fout... maar als er een smogalarm is mag er van mij perfect op het linkerbaanvak 90 gereden worden. Iedereen gelijk voor de wet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar niet als er in het midden en rechts niemand rijdt. Dan niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tip voor de smoefelende weggebruiker: altijd opletten met broodjes http://www.gva.be/nieuws/in-de-rand/aid841928/100-euro-boete-wegens-sneetje-broodje-opeten-achter-stuur.aspx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jep I know, ben altijd eeel voorzichtig :)
   Een keer met een potje yoghurt ging het fout ;)

   Verwijderen