zondag 3 februari 2013

BDW

Ik laat me zelden verleiden tot een post over een politieker, tenzij ik er echt kippenvel van krijg... zoals nu bij De Wever. Ik zal wel niet de enige zijn die zijn uitspraak verschrikkelijk vindt. We zullen hem waarschijnlijk niet snappen en de context verdraaien, hoor ik Calimero verkondigen. Maar bon, volgens mij is er weinig context aan een holebi verbieden één of andere T-shirt te dragen, omdat hij zo toont dat hij een 'obediëntie' is toegedaan.
Ik geef toe, ik snap het woord niet, en misschien verklaart dat mijn schrik. Ik ga ervan uit dat piercings of tattoos ook verboden zijn en met een rastakapsel zul je waarschijnlijk ook ergens een 'obediëntie' tonen die niet gepast is in Antwerpen. Moest ik loketbediende zijn, zou ik waarschijnlijk  mijn 20-jaar oude T-shirt van The Levellers niet mogen dragen.
Zou ik mijn lippen knalrood mogen stiften en zou ik naaldhakken mogen dragen, of zou dat ergens een teken zijn van mijn hetero-aard?
En een loketbediende die hardnekkig elke dag in een outfit van Prada komt werken, dit lijkt me op en top obediëntie, een decadente dan nog.

Waarschijnlijk wil Bart gewoon uniformpjes, allemaal hetzelfde. Als hij zou kunnen, hij nam een verplicht kapsel op in het bestuursakkoord, waarschijnlijk dat van Homans. Diversiteit is zo jaren negentig moet hij gedacht hebben.

Allemaal uniformpjes?  Mijn logeerkamer is nog altijd beschikbaar.18 opmerkingen:

 1. Interview helemaal gelezen ? Ik vind al die reacties veel gelul over een niemendalletje. Zou toch liever een praatje maken met BDW dan met Vanbesien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pff, zoals Koen zegt, zou ik toch liever een klapke doen over echte uitdagingen dan over allerhande uitgevonden frustraties. En ik denk dat Vanbesien daar toch iets beter van op de hoogte is.

   Verwijderen
 2. Awel, als medewerker van de stad Antwerpen én als holebi: I couldn't care less.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ewel, ik vroeg me ook al af of er holibi's bestaan die nu echt hun garderobe moeten aanpassen aan die loketjes. Want op zich, is het niet echt stylish hé zo een T-shirt. Dus blij voor jou ;)

   Verwijderen
 3. Een niemendalletje?
  Als een burgemeester van één van de grootste steden van ons land zo'n uitspraak in de mond neemt, vind ik dit verre van een niemendalletje.
  Hetero of homo zijn is geen keuze en dat is wat Bart door zijn uitspraak doet uitschijnen. Uit zijn uitspraak blijkt dat hij heteroseksualiteit als neutraal beschouwt en zodus homoseksualiteit als niet neutraal. Een bekrompen visie voor de tijd waarin we leven, toch.
  Het stemt ook tot nadenken. Waar wil hij de lijn trekken? Is een rood t-shirt neutraal? Mag je een heteroseksuele loketbediende wel een regenboogt-shirt aantrekken?

  Trouwens: als ik een nieuwe woonplaats wil gaan aangeven, kan het me geen fuck schelen wie er mijn dossier behandelt. Zo lang die persoon zijn job goed doet, ben ik tevreden.

  Een niemendalletje? Think again.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het griezeligst is nog dat er helemaal geen probleem is. Nergens is er een regenboogTshirt achter een loket te bekennen geweest. BDW schept een helse wereld die helemaal niet bestaat. Maar dat zal de door hem ook al uitgevonden grondstroom een worst wezen.

  Tja.
  Als ge met uw vlaamsche vrienden al een eeuw in de illusie van 'kaakslagen', 'vernederingen' en 'franskiljons' leeft, dan is dat verzonnen vlaanderen van morgen inderdaad de (on)logica zelve.

  Jammer dat de realiteit toch al een jaar of 40 niet meer strookt met zij-die-hun-morzel-grond-zullen-verdedigen-tegen-al-de-rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mja mja.
  Scheet in een fles?
  Wat als ik als hetero een 'homo't-shirt aantrek?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is raar dat jullie linkse rakkers niet kunnen lezen, anders interpreteren en héél veel lullen.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, ewel anoniempje, hoe moeten we het dan wel interpreteren?

   Verwijderen
 7. Misschien koop je beter eerst De Standaard, ipv De Morgen, en lees je het artikel eens grondig door. En het gaat niet over interpreten maar over begrijpen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. PS. Wat is er mis met iemand die Prada draagt?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Misschien koop ik De Standaard ipv De Morgen, misschien las ik het artikel helemaal en grondig. En misschien ben jij begonnen over 'interpreteren'.
  DUS: hoe moeten we het dan begrijpen?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat iemand die aan een stadsloket zit neutraal moet zijn, niet meer en niet minder. En dit volgens de voorschriften gemaakt door de vorige "burgemeester" P. Janssens. ( waar zelf het dragen van een aids-strikje niet mocht).
  Eenvoudig toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En hoe ziet zo'n neutrale outfit er dan uit?
  Geen enkele outfit is toch neutraal of het zou een uniform moeten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dezelfde als deze in uw bank, Bpost, de belastingen, de Fnac, uw schoenmaker,...... Een uniform is neutraal? Legeruniform, schooluniform, godsdienstuniform,.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn schoenmaker al gezien? Die draagt zo van die linkse rakker-hemden met gaten in. Is dat neutraal? Zou dat mogen in Antwerpen? Het is een hele leuke trouwens mijn schoenmaker. Hij kan goed schoenen herstellen. En hij leest ook de Standaard, zoals jij.

   Verwijderen
 13. Ik veronderstel dat ze hem niet zullen aannemen in het rood-groene Gent als loketbeamte.
  Maar het heeft duidelijk géén zin om hierin verder te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen