zondag 27 januari 2013

Veters

Met dat fantastische onderwijssysteem hier, was ik het bijna vergeten. Er zijn dus nog dingen die je zelf moet aanleren aan je kinders. Dat was even schrikken, ik dacht dat je tegenwoordig alles kon uitbesteden aan de school. Het was de turnmeester die er mijn dochter op wees. Dat het nu toch wel tijd was dat ze zelf haar veters kon knopen.
Dat moet je mij en mijn dochter maar één keer zeggen en dus maakten we er direct werk van. 
Maar ook dat was even schrikken, dat is verdomd moeilijk om uit te leggen, veters strikken. En het is precies nog moeilijker om het te leren. 
Maar bon, we geven niet op, morgen komt er weer een dag en ondertussen ga ik misschien al eens op zoek naar een youtube-filmpje.
Zijn er zo nog dingen die ik zelf moet doen? Ik wil niet nog eens op de vingers getikt worden door meneer de turnmeester. 

4 opmerkingen:

 1. Door die vele schoenen met kleefstrips die ze verkopen heb je er inderdaad pas erg in dat ze dat nog moeten leren als ze het eigenlijk al lang hadden moeten kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat ze van iedere veter oortjes maken (een lusje dus) en dan gaan de twee oortjes kruisen en heb je een knoop. Zo leren ze het snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oefenenoefenenoefenen. Ik leerde dit weekend voor het eerst een das knopen en ik ben 28... (Ik ben natuurlijk ook wel een vrouw dus ik draag niet vaak een das)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Andere toppers bij ons op school :

  poep afvegen! (vooral dat, ik sta op donderdagmiddag op de kleuterspeelplaats.)
  fietsen
  voorlezen

  BeantwoordenVerwijderen