woensdag 3 oktober 2012

Vertraagd veggie-recept

Omdat het  eergisteren wereld-veggie dag was en wij altijd een beetje met vertraging werken, een receptje uit mijn favoriete boek: Vegalicious  van Alice Hart.

Een snel-klaar receptje: Wortelbeignets mrt koriander en schapenkaas
Nodig:

  • 260 gr haloumi (maar met feta of andere harde kaas gaat het ook of van de veganistische kaas is dat ook erg lekker)
  • 4 grof geraspte wortels
  • 5 gesnipperde lente-uitjes
  •  1 bosje fijn geknipte koriander
  •  1 eetlepel geroosterde korianderzaadjes
  • 20 g kikkererwten of gewone bloem
  •  2 losgeklopte eieren
  •  3 eetlepels olijfolie
  •  1 handje rucola
  • Peper en zout
  • dressing die je lekker vindt


Rasp 50g haloumi en meng het met de geraspte wortel. Snij de rest van de kaas in plakken en zet weg. Voeg de andere ingrediënten aan het kaas-wortel mengsel. Doe er een heel klein beetje peper en zout bij en meng zorgvuldig. Vorm 12 balletjes, druk die plat met je hand en leg ze op een bakplaat (of gewoon op een bord want een bakplaat kan toch niet in je koelkast). Zet een half uurtje in je koelkast als je daar tijd voor hebt.

Verhit de olie in een pan, bak de beignets twee minuten per kant, tot ze bruin worden. Leg de beignets op een bord en bak de plakjes kaas kort.

Maak stapeltjes beignets op de borden, afgewisseld met de kaas. Garneer met een blaadjes rucola en besprenkel met de dressing.



Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten