maandag 22 oktober 2012

Druk

Zou er daar ooit eens een eind aan komen aan dat druk drukker drukst-tijdperk. Aan het feit dat het toch zo bon ton is om het druk te hebben. Zot word ik daarvan, niet altijd, want er zijn er die het druk hebben, Barack Obama  bijvoorbeeld of mijn single vriendinnen die in hun eentje een huis gaan verbouwen.
Maar veelal heb ik toch mijn bedenkingen, niets zo relatief als druk. Dit bedacht ik toen één van die drukkerdrukst mensen ooit paste voor een drink want vier dagen later vertrok ze op reis en haar valies was nog niet gemaakt. En het is niet dat ze met haar negen kinderen naar China vertrok. Neen, ze is single... en ze ging een week naar Turkije...all in. Sindsdien draai ik al vaker eens met mijn ogen als het van drukdrukdruk is. En bovendien heb ik het niet zo voor drukdrukdruk mensen want drukdrukdruk dat is vooral je eigen schuld. Het betekent dat je niet kunt plannen, geen foert kunt zeggen en vaak jezelf een beetje overschat. En ik hou niet van mensen die zichzelf overschatten.

Maar ik geef toe, ik zondig zelf wel eens en ik erger me er ook niet altijd aan. Ik erger me vooral als het 'drukdrukdruk' ook iets anders wil zeggen. Het professionele druk op de werkvloer dat wil zeggen: 'Jij kan dat niet snappen maar ik ben zoooo belangrijk'. In die gevallen gaat het drukdrukdruk ook gepaard met pijnlijke gezichten, gezucht, draaiende ogen en consistente neens. In het ergste geval wordt er allusie gemaakt op het feit dat jij het niet druk hebt.
Zoals vandaag toen ik als enige aan de tafel niet zat te zuchten maar enthousiast reageerde op een nieuw projectje. Een in de pauze prompt de vraag kreeg of ik misschien geen werk had en dat ik het vooral niet zo drukdrukdruk had.

Man, wat kan dat mijn humeur verpesten.


3 opmerkingen:

  1. inderdaad. het 'circus liedje' laten afspelen in mijn hoofd (tip van mijn vriend) helpt om alles te blijven relativeren en helpt ook voor je humeur - want dat is alleen mr pijnlijk voor jezelf, een slecht humeur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pauze? Die neem je toch niet veronderstel ik? In die drukke tijden... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik begrijp dat ook niet hoe mijn vriendinnen niet rondkomen met hun tijd en geen tijd hebben voor niks.

    BeantwoordenVerwijderen