dinsdag 25 september 2012

Te oud

Ik dacht, de kinderen zijn al groot, het duurt niet lang meer of ze zijn het huis uit, tijd om nog eens te gaan studeren. Je hebt heel wat hippe studies: grafische vorming, fotografie, interieurarchitectuur, onderzoeksjournalistiek. En een keuze van deze studies had zeker op lovenswaardige kritiek kunnen rekenen. Helaas, ik koos voor iets minder hip. En de positieve reacties kan ik op één hand tellen, op één vinger eigenlijk. Meestal kreeg ik iets te horen als 'Denk je daarmee geld te verdienen?' of 'Het zou me verbazen als je daar iets van opsteekt'  of 'Ga jij je nu echt bezighouden met een paar dikkerdjes die willen vermageren'. Ik ga namelijk 'voedingsleer' volgen. Ik probeerde mezelf ervan te overtuigen dat ik te oud ben om me iets van die reacties aan te trekken... en het werkte... een beetje.

Maar sinds deze week begin ik te twijfelen of ik nu niet echt te oud ben. Het was niet de aanblik van al die studentjes met hun mama, die me nerveus maakte op inschrijvingsdag. Het was die 'digitale leeromgeving' die ik gisteren ontmoette. Een prachtig woord, dat wel, dat zeker tot de verbeelding spreekt, maar ik heb toch even gevloekt. Wat is er eigenlijk mis met een 'ad valvas bord' schoon opgesplitst per jaar? Toch niets spannender dan opeens in de wandelgangen horen dat de punten uithangen en dan allemaal voor dat bord gaan drummen.

Gisteren heb ik me exact 3 uur beziggehouden met het inschrijven voor cursussen, geen idee waar dat voor dient maar bon, het belooft. Ik ga nu al maar uitzoeken hoe ik mijn werkjes ga indienen in het tweede semester. 

5 opmerkingen:

 1. Haha, dat klinkt idd een beetje oud. Je beste vriendin kan je zeker helpen, ik kan werken met blackboard, smartschool, moodle, en nog een andere leeromgeving waar ik niet op kom. En let maar op, binnenkort krijg je een account voor de leeromgeving van de school van je kinderen, waar je rapporten, huiswerken en allerlei andere dingen op gaat moeten raadplegen. 'tis gedaan met de valven ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kom op go for it!!! je bent nooit te oud om te leren. Ben 38 en werkstudent rechten én bij de jongsten van de groep. De oudsten (ja meervoud!) zijn 60-plussers: dus als die dat kunnen! En de strijd tegen het overgewicht is toch echt een beroep met toekomst: we eten alsmaar ongezonder en worden dus dikker...
  SUCCES!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volg je dat in dag- of avondonderwijs. Lijkt me heel interessant! Zou ik ook nog wel willen volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is afstandsonderwijs, dat wil zeggen dat ik enkel de labo's effectief moet volgen, de rest leer ik gewoon thuis. Ziet er wel goed te doen uit. Wel vroeg op staan op zaterdag natuurlijk.

   Verwijderen
 4. ik ben benieuwd te lezen hoe het verder gaat. ik overwoog ook om hiermee te beginnen, vooral uit interesse maar doordat ik binnenkort een maand in het buitenland zit heb ik het uitgesteld/van afgestapt.

  BeantwoordenVerwijderen