zondag 27 mei 2012

Sponzen broekjeIn de zomer komt er een slecht kantje in mij naar boven. Hoewel ik zelf nog altijd traumatische herinneringen heb aan het sponzen-broekjes-tijdperk, doe ik niets liever dan mijn eigen kinderen in zo een sponsding steken. Met de oudste is het verloren moeite, maar de jongste die is zich nog niet bewust van het woord 'stijl', ik zou haar zelfs verkleed als aap naar school kunnen laten vertrekken.

Maar dat doe ik dus niet, ik houd het bij sponzen broekjes, en soms trek ik die op tot bijna onder haar oksels. Geen idee waarom, gewoon omdat ik dat leuk vind. 

3 opmerkingen:

 1. Dat komt mij, als ik het bij het juiste eind heb, bovenstebest buurvrouw, wreed bekend voor. Koester er maar, want ik herinner me nog de immense zoektocht die ik daarvoor over had om mijn zoon te laten kennismaken met het sponzen broekse. Ach, waar is den tijd, ik had ze in alle kleuren : blauw met een rood biesje, groen met een geel, rood met een wit, donkerblauw met lichtblauw biesje, ... en met van die splitjes opzij! Helaas, heb ik nu de billen niet meer voor, anders ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eponzjebroekjes! Nog altijd perfect voor als ze een leeftijd hebben om te leren droog worden! Dat absorbeert kéigoed als je aan de kassa van den Delhaize staat! :-)

  Ach, zolang ze niet weet of het stylish is kan je het nog tot aan de oksels veroorloven... nadien dan zegt ze (als ze die foto terug ziet): "Allez mama! Wat deed je mij toen aan!" Maar dat komt pas later, dus nu kan je nog je gang gaan! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb me laten vertellen (door mijn moeder, die tijd heeft om naar de markt te gaan) dat de sponzen broekskes terug in de mode zijn! Dus als iemand zich geroepen voelt om voor het nageslacht een voorraad aan te leggen...

  BeantwoordenVerwijderen