zondag 6 mei 2012

De boerenbond (deel 2)

Wat is dat toch met die boerenbond, dat is nu al de tweede keer dat ik mij moreel verplicht voel om er een blogje aan te wijden. Lijden ze dan zo onder de stress door dat beetje vegetariërs, dat ze niet meer helder kunnen nadenken? De Boerenbond, die dienen nu namelijk een klacht in tegen Reyers Laat.  En wat hebben die stoute mannen van het VRT-programma mispeuterd... iets gezegd wat de Boerenbond niet leuk vindt. Daar zou je toch al eens een klacht voor indienen, niet waar. 't ging weer over die zieke koebeesten en die misselijkmakende reclame over dat 'vlees van hier'. Maar blijkbaar zijn die beesten niet alleen ziek en kunnen ze nauwelijks ademhalen, volgens Herwig van Hove zijn ze ook helemaal niet lekker.

Tjah, ik weet het niet, ik eet enkel vlees van beesten die wel op normale manieren kunnen bevallen. Maar uiteraard vertrouw ik Herwig volledig in deze. En Herwig is trouwens niet de enige die iets kent van eten en zieke koeien niet lekker vindt.

Maar dat stemt me wel tot ideeën, dat klacht indienen. Ik ga daar ook eens over nadenken. Watch out Freek en co, vanaf nu enkel de dingen zeggen die we willen horen. Dat wordt leuk in oktober.

6 opmerkingen:

 1. Heel stom van de Boerenbond om klacht in te dienen. Want zo krijgt de mening van Herwig Van Hove nog meer aandacht en gaat de reputatie van het 'vlees van hier' nog verder achteruit.
  Dat druist in tegen de belangen van de BB, maar is een prima zaak voor de biosector en al wie actie voert voor minder vleesconsumptie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat Belgisch Witblauw ligt zeer gevoelig, zeker nu ze bezig zijn om dit vlees als streekproduct te laten erkennen...

  E.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is die vent nu nog niet geveld door een hartaanval? Sinds wanneer is Herwig zo'n autoriteit?
  Dit alles los van de topic natuurlijk, want zoals altijd heb je overschot van gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van Hove is dan misschien niet in de wieg gelegd voor de diplomatie, maar wat hij zegt is nogal eens dicht bij de waarheid. Overigens is niet alleen dat BWB-koeienvlees zo droog als gort. Al eens van die overmeste varkens gegeten? "mager" varkesnvlees. Gebakken stro, ja!Mijn gebit is intussen kapotgepookt met tandenstokers van die rommel die er tussen kruipt en niet meer weg wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Luc Vankrunkelsven12 mei 2012 om 15:09

  Ik zit op tournee in brasil om nieuw boek over heel deze kwestie te lanceren. Zie ook de nieuwe stukken op www.wervel.be
  Luc Vankrunkelsven vanuit São Paulo

  BeantwoordenVerwijderen