donderdag 3 mei 2012

Mis

Het plan was dus om het paaseitjesvet kwijt te raken. Het middel om deze doelstelling te bereiken werd ontdubbeld. Enerzijds ging ik lopen, om de andere dag een kilometer of vijf. En dat begon zijn vruchten af te leveren, van een verslaving kon ik nog niet echt spreken, maar wel van een licht ongemakkelijk gevoel als iets mijn loopplannen doorkruiste.
Maar er was dus ook die andere strategie, zijnde een beetje gezonder eten. Nu eet ik al redelijk gezond en was er nog het meest potentiële verbetering op de dagelijkse suikerinname, die moest naar beneden. Geen choco op de boterham, geen stukje chocola, geen cola omdat ik daar nu eens zo een goesting in had, geen koffiekoek op zondag... En dat ging ook goed,  volgens het lief was het zelfs al merkbaar aan mijn lijf.  Ik content natuurlijk.

Maar gisteren liep het fout. Het was niet te voorspellen en totaal onverwacht, want ze lagen er al drie weken, de grote paaseieren die de werkpaashaas op mijn bureau had achtergelaten.
Ik had ze niet aangeraakt de voorbije drie weken, en dat ging redelijk gemakkelijk.
Tot gisteren dus, opeens openden mijn handen die zak en binnen 20 tellen had ik drie paaseieren verorberd, en dus niet van de kleintjes...
En daar zat ik dan, schuldig te kijken naar een lege zak... ik ben er nog altijd niet goed van.

5 opmerkingen:

 1. Fout! Fout! Fout!
  Les 1 van het even geen rekening houden met een aangepast eetpatroon is: Voel je niet schuldig als het een keer fout gaat, maar geniet er van. En ga dan weer vrolijk verder met het aangepaste eetpatroon ..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga met mijn plakkaat 'zeer mee akkoord' bij Rianne staan.
   Zich schuldig voelen is voor mietjes.

   Verwijderen
 2. Een artikel als troost (enkel het laatste zinnetje overslaan): http://www.vandaag.be/lifestyle/93563_chocolade-maakt-je-net-slank-er.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. voila, voor 'ons' moet je je al niet schuldig voelen, die drie paaseitjes tegenover hetgene je al 'gelaten' hebt! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hebben ze gesmaakt? Goed! En dan gaan we nu verder met de orde van de dag! Af en toe genieten màg. Moét! En nu zijn ze uit de kast en kunnen ze niet meer liggen roepen. Opgeruimd staat netjes...

  BeantwoordenVerwijderen