maandag 7 mei 2012

Brussel


U hoort ons niet klagen over het slechte weer. Neen, want zo'n vreselijk weer dat geeft ons recht op compensatie, zijnde een weekendje Brussel. Uiteraard was er het plan om tot 's avonds laat terrasjes te doen, eindelijk ook eens die parken te zien, en vooral onze schoonste zomerkleedjes aan te trekken.

Helaas, we moesten het zien te doen in jeans en wollen trui, maar het belette ons niet om ons voor te bereiden op hetgeen zeker nog komen gaat en waar je sandalen voor zult nodig hebben.
Veel tijd is er niet in een weekend als je ook nog kaastaart wil eten, koffie drinken en bijkletsen, dus moesten we focussen. En dat deden we daar. De uiteindelijke buit viel mee en dus was er geld over om naar een restaurant te gaan, dat ik echt niet gauw zal vergeten. Strofilia, een supergezellig restaurant op de Varkensmarkt die de associatie Grieks eten en moussaka meteen de vuilbak inkiepert.
Het is er zo lekker dat je bij elke hap de behoefte voelt om nog maar eens te zeggen aan je tafelgenoot hoe lekker wel. 
En het is ook zo een restaurant, waar niet alleen het eten smaakte, maar ook de wijn, de uiterst charmante bediening en de prijs.

2 opmerkingen:

  1. moh, woon ik al mijn hele leven in brussel, moet ik een blog van enkele meiden uit het verre vlaanderen lezen om wat toffe adresjes te ontdekken :)
    bij deze staan degrif en strofilia vanaf nu officieel op mijn to do lijstje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige schoenen jong!

    BeantwoordenVerwijderen