woensdag 9 mei 2012

Een beetje reizen


Ik zit op de trein en wacht, want de trein staat stil terwijl hij eigenlijk zou moeten rijden. Even later vertrekt  de trein en de conducteur wijst ons vriendelijk op de vijf minuten vertraging en op de aanwezigheid van een vuile dief, genre pickpocketer, in de trein. We knikken instemmend en tasten naar onze portefeuille. Maar dan stopt de trein en blijft ie weer staan.
En dan is daar plots een andere vriendelijke stem die ons vraagt van de trein te stappen want deze zal niet meer verder rijden wegens 'agressie tegen de treinbegeleider'.
Eerst  zucht ik en denk ik: 'K***, weeral, stoeme NMBS'. Maar dan denk ik 'Dedju waarom is dat nu niet in mijn treincoupé gebeurd'.

Slecht karakter ik. 

4 opmerkingen:

  1. In uw volgend leven wordt gij treinbegeleider, zeker weten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zit op de trein, en wacht, en wacht... "door een persoon op het spoor tussen Vilvoorde en Schaarbeek zal onze trein een kwartier tot twintig minuten vertraging oplopen. Dank voor uw begrip" Zo kondigt de lieve treinbegeleider aan. Ik wacht en wacht en lees en lees... Met een volledig uur vertraging arriveer ik in Brussel Centraal

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat heb je mooi in beeld gebracht, dat slecht karakter.

    BeantwoordenVerwijderen