donderdag 19 april 2012

Tanken

Er zijn nog dingen erger dan op Paasmaandag naar Polen moeten. Tanken.
O, wat haat ik tanken. Het is niet alleen die handeling op zich. Het is vooral dat deze tijdsbesteding nooit ingecalculeerd wordt in mijn schema. Dus vijf minuten bezig zijn met tanken, dat is stress en ergernis aan het tankstation en sowieso ergens te laat komen
En ik rijd op LPG, dat maakt het alleen maar erger. LPG, dat is gas en dat gaat tergend langzaam van die pomp in mijn auto. Ik zweer u, met vijf minuten kom je niet toe. Af en toe bereikt mijn tank-aversie een hoogtepunt.

Want waar anders dan in een tankstation kom je ze tegen... De eigenaars van die vreselijke grote zware jeepachtige dingen, die je vroeger alleen in Amerikaanse films zag, maar tegenwoordig dus ook op Vlaamse wegen. Soms zijn ze zwart of grijs, maar in het ergste geval rood. Ik zou wel eens willen vragen 'waarom'. Waarom zijn dergelijke vervuilende en oerlelijke vehikels nodig op onze fantastische wegen?

Maar dat durf ik dus niet, want de eigenaars van die bolides, die zijn vaak een pak groter en zwaarder dan ik, en niet zelden hebben ze een dreigende snor.
Vaak rijden die gedrochten ook op LPG, en ik weet niet hoeveel liter gas er in zo een ding kan, maar het duurt dus minstens een kwartier voor het vol is.
En wil alsjeblieft iemand die kerels ook eens zeggen dat er een soort tank-etiquette bestaat.
Geen probleem, dat ze graag hun inkopen doen in het plaatselijke tankstationwinkeltje, maar het zou zoveel beter zijn voor mij en de zentoestand van vele anderen als ze eerst hun jeep aan de kant rijden en dan pas gaan shoppen.

5 opmerkingen:

 1. hihi... spontane glimlach op mijn gezicht, maar ook herkenbaar gevoel binnenin, zo van aaaaarch....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier hetzelfde gevoel. Grote Amerikaanse tankwagens en madammen met dikke BMW jeeps... grrrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vermoed dat ze zo weinig mogelijk met die bakbeesten manoeuvreren omdat de meesten onder hen niet kunnen rijden. Rechtdoor en gas geven gaat nog net, de rest is zoveel minder dat ze zichzelf in een mobiele bunker moeten verplaatsen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tiens, ik dacht dat die bakken op kerosine reden?

  BeantwoordenVerwijderen