maandag 5 maart 2012

Vlees van bij ons

Degoutant, dat was wat ik dacht toen ik enkele dagen geleden de promovleesspot hoorde op de radio. Ja, natuurlijk, de vleessector kon niet achter blijven in de dagen-zonder-vlees-trend. Stel je maar eens voor dat een paar mensen niet meer elke dag 200 gram vlees zouden verorberen, vreselijk voor de economie, niet waar.
En dus maakten ze een radiospot over 'vlees van bij ons' dat zo gezond en vooral mager is, en zo weinig vet bevat.

Ik ben niet boos en gedegouteerd omdat ik tegen vlees ben. Maar neen, mijn vegetarische periode was geen lang leven beschoren, zo af en toe ligt er een lap koebeest op mijn bord. Ik ben vooral boos dat ze een paar cruciale zaken vergaten te vermelden in de spot, radiotijd kost geld natuurlijk.
Zo zegden ze niet dat het o zo magere vlees van het Belgische Witblauw- ras eigenlijk afkomstig is van gemuteerde dieren. Koeien die eigenlijk een foutje waren, een genetisch defect maar door de mens  verder gefokt omdat er veel meer biefstuk, en veel minder vet hangt aan zo'n beest. Dat die koeien door die buitensporige spiermassa's niet meer in staat zijn om natuurlijk te bevallen en dus telkens een keizersnede moeten ondergaan, tjah dat is jammer. En dat de organen van de dieren eigenlijk veel te klein zijn (de biefstukken hebben plaats nodig) waardoor de beesten constant afzien.
Tjah, dat is dan twee maal jammer.
Maar we zijn toch blij dat de biefstuk van meneer minder vet bevat dan de cesarsalade van mevrouw.

2 opmerkingen:

  1. Ik vond al dat er aan die reclamespot iets niet klopte! Bedankt voor de verduidelijking.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat er in Belgie zelfs geen vlees meer bestaat. Al eens een stukje buitenlandse biesfstuk/stoofvlees/gehakt klaargemaakt?
    Verbijsterend: daar komt géén water uit, uw vlees bàkt, en kookt niet in eigen nat. Nu ja, eigen... Hoe ze het er in krijgen weet ik niet, maar uit gehakt komt schat ik 20% water. In Belgie dan toch.

    BeantwoordenVerwijderen