woensdag 8 februari 2012

Oproep

-->

Het komt niet meer goed tussen mezelf en de NMBS. Soms zijn de wonden te diep en kunnen ze niet meer geheeld worden. Het is nog niet zover, maar er is heel veel kans dat het er volgende woensdag van komt. De treinbegeleiders gaan immers staken. Ja zeg hun bureau verhuist 200 m en ze hebben daar geen inspraak in gehad en bovendien bestaat er een kans dat ze nu in plaats van 80 vakantiedagen maar 79,5 vakantiedagen krijgen… daar staak je al eens voor.

Normaal trek ik me dat niet zo aan, al dat gestaak en telaatkomerij. Ik rol eens met mijn ogen, afhankelijk van wie op het perron naast me staat, stamp ik eens met mijn voeten en loop ik de rest van de dag wat slechtgezind rond. Maar daar blijft het meestal bij, de volgende dag ben ik het akkefietje alweer vergeten.
Maar dus niet volgende week woensdag, ik MOET namelijk om 15 uur in Frankfurt zijn en van Brussel in Frankfurt geraken, dat zal wel geen problemen opleveren- die Duitse treinbegeleiders dat zijn geen zo een dramaqueens. Neen, het probleem zit hem er net in dat ik om 9 uur in Brussel-Zuid moet zien te komen. En het ziet er dus naar uit dat dat wel eens heel erg moeilijk zou kunnen zijn.

Mijn baas en collega’s hadden al een oplossing, we kunnen gewoon de avond voordien vertrekken en overnachten bij een collega die op busafstand van Brussel- Zuid woont. Maar dat WIL ik dus niet.
Ik ben 32 jaar en eens je 32 bent, word je niet alleen lelijker, de flexibiliteit die neemt ook zienderogen af. Oh, er waren tijden dat ik dat allemaal niet erg vond, een nachtje op een aan ander gaan slapen. Er waren zelfs tijden dat ik dat plezant vond, mijn schoonste pyjama uitzocht en een zak chips en later een fles pisang meesmokkelde onder die pyjama. Maar nu dus niet meer, er zijn maar enkele bedden waar ik met graagte in slaap. En alhoewel er niets mis is met mijn collega hoort haar logeerbed of in het ergste geval haar matje daar niet bij.

En dan zijn er nog de kindjes natuurlijk, er zijn momenten dat ik ze achter het behang wil plakken, maar niet volgende week woensdagochtend. Neen, ik wil geen rustige koffie nuttigen met mijn collega, ik wil ambiance aan tafel en lepels die op de  grond vallen al dan niet met cornflakes erop.

Maar het ziet er dus niet goed uit, de flexibele loonslaaf, weet u wel. 
O ja, ik zal nog de trein nemen, waarschijnlijk zelfs elke dag, maar de vriendelijke glimlach naar de conducteur en de gedachte ‘zij kunnen er ook niets aan doen’, neen, dat zal er niet meer afkunnen. Het is hun schuld verdorie!!!

Bij deze toch nog een kleine oproep, is er iemand die woensdagochtend 15 februari om 9 uur in de buurt van Brussel- Zuid moet zijn en vertrekt in Gent of Lokeren?
Ik zal u eeuwig dankbaar zijn en breng een zak chips en een fles pisang mee.

7 opmerkingen:

 1. Ik moet die dag om 9u les geven in Leuven. Benieuwd hoe en of dat gaat gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dries en ik zijn nie ver van Brussel zuid... En ik bied je onze grote zetel aan vanaf dinsdagavond... moet je wel de cornflakes-lepels missen op woe-ochtend... Bibi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is dat weeral van dat? Hier in Hong Kong beginnen ze landen met zulke toestanden als derde wereld te beschouwen...
  Er zijn toch andere manieren om actie te voeren, bijvoorbeeld: iedereen gratis met de trein laten reizen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De monstertjes komen woensdag toch naar B&B? Wel, kom dan al dinsdagavond gezellig slapen ;) (met sterrenmix thee hoor, pisang daar word je alleen maar prikkelbaar van :D) en woensdag kan je mn auto lenen om naar t Zuid te gaan en terug terwijl ukkepuk en zonder tand bij ons blijven! Don't you love your 'belle famille'.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helaas, woensdag niet, donderdag moet ik bij Fluxys zijn, dat is de kanten van Brussel, dus maar een hele kleine omweg, maar het is dus een dag te laat eh?

  Heb je al een oplossing ondertussen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Naar ik vandaag gehoord heb in het nieuws zou er woensdag toch niet gestaakt worden ...
  Het is van horen zeggen, hé

  BeantwoordenVerwijderen