zondag 12 februari 2012

Over muizen en andere kwesties

Iemand een idee hoeveel kindjes een muizenfamilie gemiddeld heeft? Het is maar dat ik een beetje kan inschatten wat me nog te wachten staat.
Ja, ik was immers zo naïef te denken dat het een single muisje was, dat 's nachts in onze vuilnisbakkenkast zat. Maar toen werd de single muis gevangen vermoord (de muizenval werd geplaatst door mijn lief en de muis werd nadien ook verwijderd door het lief zodat ik geen enkele medeplichtigheid aan moord kan verweten worden). En toch vonden we de volgende dag opnieuw muizenstront naast de vuilnisbak.
(Nog een chance dat die beesten overal en aan de lopende band hun gevoeg doen, of we hadden ze niet ontdekt.)

Daarna werd dus ook meneer muis gedood en u raadt het al, de muizenstront kwam terug. En toen zoonlief naar de eeuwige jachtvelden werd gestuurd, bleek er nog een kleine zus te zijn....
En er zit dus blijkbaar nog een benjamin in de familie.
Ik begin me zorgen te maken, want als er nu nog twee benjamins zijn, dan zitten we hier eigenlijk een beetje in een vicieuze cirkel. Want van een beetje inteelt, liggen die niet wakker.

Iemand anders een idee hoe lang een muizenzwangerschap duurt? Kwestie dat ik weet hoe dringend er hier gehandeld moet worden.

1 opmerking:

  1. Als de groei van de muizenbevolking in jullie huis gelijke tred houdt met de toename van de wereldbevolking ziet het er niet goed uit voor jullie...
    Toch durf ik pleiten voor enige barmhartigheid zo met dit vriesweer. Die muisjes verdienen een warm nest in deze kille dagen.

    BeantwoordenVerwijderen