zondag 5 februari 2012

Machines

Machines dat is leuk, oh, wat maakt dat je leven comfortabel. Zo een machine die je glazen afwast, je kleren proper maakt of je wortels raspt... Tot de machine stuk gaat natuurlijk, oh wat wordt er hier dan gevloekt en geklaagd. En dus probeer ik het aantal machines hier in huis te beperken, dat heeft me al veel teleurstellingen bespaard.

Maar mijn afwasmachine die mocht blijven, al begint ze nu ook wel serieus op mijn zenuwen te werken. Ze voldoet niet meer aan mijn verwachtingen, wat eigenlijk nog een understatement is aangezien mijn glazen er vuiler uitkomen dan dat ik ze er in steek.

Welkom frustratie dus op vrijdagavond. Maar dat was nog maar een voorproefje. Want dit weekend bleek dat wij daar eigenlijk ook niet op voorzien zijn, op wat vrieskou...een beetje gelijk de NMBS eigenlijk. Alles wat enigszins wat water nodig had om deftig te marcheren bleek te sputteren. Een 'sjass' waarbij je maar op een knopje moet drukken, het is een luxe, maar kom, ik kon er wel mee leven dat ik me die luxe even moest ontzeggen. Iets meer problemen had ik met de wasmachine die blijkbaar niet kon wassen met bevroren water. In de eerste plaats leek het probleem negeren wel een efficiënte oplossing, ik kon wel even voort met de kleren in mijn kast en het leek me wel leuk een week geen kleren te moeten opplooien.
Tot mijn dochter zich niet lekker voelde en haar avondmaal 's nachts integraal terugkeerde, wat zeg ik, meer dan integraal, maar ik zal u de details besparen.

Je kunt beddengoed met een teruggekeerd avondmaal een weekendje buiten zetten, maar dan komt het moment dat je er toch iets moet aan doen  en negeren echt geen oplossing meer is.
En zodus zal ik deze zondagavond in de gezellige drukte van de wasserette doorbrengen in plaats van in de zetel aan mijn kachel. Zucht.

(En dan nog beweren dat ik een verwend nest ben.)

1 opmerking: