vrijdag 24 februari 2012

Carnaval


Er zijn zo van die dingen die ik voor geen geld ooit zou willen doen. Ook niet voor een miljoen, denk ik er vaak bij. Maar bon, ik kan me voorstellen dat ik toch eens ga nadenken als er een miljoen voor mijn neus ligt.
Maar één van die dingen is dus in een plaatselijke carnavalstoet lopen.
Mijn kinders kennen dat intussen een carnavalstoet. Al zijn ze vooral geïnteresseerd in die vieze snoepen die vooraf worden gegooid en die dan een jaar in de kast liggen weg te kwijnen tot ik ze in de vuilbak kieper.

En dus was er geen ontkomen aan en stond ik vorige zondag met verkleumde voeten naar een lokale carnavalstoet te kijken.
En opnieuw verbaasde ik me erover dat er zoveel mensen zijn die dat leuk vinden, je verkleden in een tomaat, in een hond of in een kookpot en dan wat onnozele danspasjes uitvoeren.
Danspasjes die nota bene ingestudeerd zijn. Waar doen ze dat dan, vraag ik me af, dat instuderen. Hebben die een clublokaal of zo? En zijn ze daar dan echt een jaar mee bezig? Is er dan eerst een brainstormvergadering waar iedereen aanwezig is en wordt er dan gestemd: 'Gaan we voor de tomaat of voor de komkommer?'. En is er dan een choreograaf die de danspasjes uitdenkt?

En niemand van die verklede groenten leek zich te generen, maar neen, carapils in de éne hand, sigaret in de mond en maar rondhuppelen.
Ik brand nu al een kaarsje dat mijn dochters over zoveel jaar een andere hobby kiezen.

4 opmerkingen:

 1. Ah ja, natuurlijk datte!
  En er is zelfs brand uitgebroken in dat "lokaal", god straft onmiddelijk, maar niet goed genoeg blijkbaar ...

  Ah, kijk, van mij mag ieder diertje zijn pleziertje hebben, maar zouden ze dat plezier volgend jaar in stilte kunnen doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja,ze hebben meerder lokalen ;) een voor de 'praalwagen' en een voor de danspasjes (meestal een gehuurde parochiezaal denk ik)
  Ja, ze hebben vergaderingen over wat ze dat jaar gaan doen.
  Ja, er zitten hele naaiteams die kostuums te maken weken op voorhand.
  Maar om daar nu op neer te kijken? Wat is het verschil tussen een scoutsvereniging en een karnavalvereniging? Beiden zijn vaak een excuus om de drinken in stoeme kostuumpjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar ik kijk daar niet op neer, ik zeg gewoon dat ik dat voor geen geld ter wereld zou willen doen, ik snap niet wat daar plezant aan is.
  En btw, mijn scoutsuniformke was wel schoner dan een tomatenkostuum hoor. En dat van die naaisters, dat wist ik wel, vandaar dat ik hoop dat mijn dochters een andere hobby hebben.

  BeantwoordenVerwijderen