vrijdag 6 januari 2012

Lydia
Zes januari, driekoningen en de verjaardag van Lydia. In plaats van een sms heb ik soms zin om haar een brief te sturen. En daar zou zoveel meer in staan dan enkel de verjaardagswensen. Er zou bijvoorbeeld in staan dat ik net vandaag op haar verjaardag in Den Haan was en passeerde aan dat terras waar we ooit eens de helft van een stamweekend hebben doorgebracht. 

Hoewel het nu winter was en het café verlaten, stelde ik me voor dat ze daar weer zat, op de hoek van dat terras, in de zon, lachend en uitbundig, zoals meestal. Ik stelde me voor welke verhalen ze zou vertellen en hoe we met die verhalen dubbel zouden liggen van het lachen. Ze zou het zeker een keertje hebben over Astrid Bryan. Ik zie het zo voor me hoe ze zou zeggen dat ze dat mens fantastisch vindt. Of ze zou het hebben over het feit dat er eindelijk eens een 'Lydia' meespeelde in een feuilleton op Eén, ook al was het een seut en had ze een dik gat. 
We zouden enkele 'menages' analyseren en er onze conclusies uittrekken. Er zou wat geklaagd worden over het haar dat soms niet meewilde of over andere akkefietjes.
Maar we zouden ons vooral amuseren.

Hoh, wat mis ik haar en het feit dat ik mijn gin-gini alleen omhoog moet hijsen straks, maar ik zal hem wel drinken en voldaan terug denken aan alle mooie momenten waar zij voor zorgde.

Op je verjaardag meid!

2 opmerkingen: