zondag 25 december 2011

Foute kerstkeuze

Ik was weer eens fout, deze keer niet met schoenen, maar de gevolgen zijn even pijnlijk.
Het zit zo, ik wou kerstsfeer in huis en dus een kerstboom. Maar mijn lief die zat in een periode van drukdrukdruk, dus was ik zelf verantwoordelijk voor het kopen van de kerstboom. Het ding in de auto steken, het ding uit de auto halen, en het ding in een pot in mijn living zetten. Ik moest dat bovendien ook doen op een woensdagmiddag, omringd door twee kleuters die heel graag helpen met kerstbomen zeulen.
Maar bon, ik wou het een kans geven. Nu vind ik kerstbomen eigenlijk ook pokkeduur, maar gelukkig kreeg ik van mijn buurvrouw een gouden tip over een kerstbomenboertje in Eksaarde.
Maar u raadt het al, het was donker, ik reed verkeerd, ik werd samen met de kleuters een beetje ongedurig en toen ik eindelijk op het juiste adres aankwam, bleek het kerstbomenboertje niet thuis.
Plan B was de gemakkelijkheidsoplossing, Brico genaamd. Maar ondertussen was ik moe en vond ik alle kerstbomen er te zwaar en vooral te duur. En dus kocht ik een plastieken boom, een wreed lelijk ding, maar bon, 't was goedkoop.
En ik dacht, 't is toch maar voor even want in de kerstvakantie zijn we weg.

Maar dat was dus mis, een plastieken kerstboom dat is ook voor volgend jaar en het jaar daarop en daarop. De komende tien jaar mag ik dus kijken op een afschuwelijk lelijk plastieken ding... gewoon omdat ik een beetje moe was.

4 opmerkingen:

 1. De onze van vorig jaar werd gisteren op het containerpark gedropt... Je kiest zelf hoe lang je er aan vasthangt hé. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien kan je hem volgend jaar in de kerstperiode op eBay verkopen? Hij zal dan zeer gegeerd zijn. Ofwel schenken aan de kringwinkel?
  Een echte boom kost veel geld en die gaat ook niet lang mee. Dus zou ik zonder schuldgevoelens die plastic kerstboom de deur wijzen. Zo ongewenst zijn, is toch maar zielig. Dan vindt hij veel beter een nieuwe, warme thuis ergens anders. Bijvoorbeeld bij een gezin met een kerstman aan de gevel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat boerke heeft nochtans hele schone zilversparren ...
  Maar dat ge dan niet naar Interflower zijt gereden, die bomen zijn daar stukken schoner dan bij den Brico, en niet eens echt duurder!
  Gewoon volgend jaar op E-bay zetten, met al uw schoonste bollen in, dan is er wel ne zot die dat koopt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tsssss, je moet je een plastieken in de solden kopen. Een dure dan, tegen 50%.

  BeantwoordenVerwijderen