maandag 7 november 2011

Amsterdam versus Afghanistan

Als je ooit in Amsterdam een restaurantje zoekt, dan raden we graag de Mantoe aan. In de Mantoe, daar kun je Afghaans eten.
Je zou kunnen zeggen, als je naar een vreemd land gaat dat niet Afghanistan is, dan moet je toch niet Afghaans gaan eten. En dat gaat zeker op voor Italië of voor Baskenland, maar in Amsterdam mag je die regel overtreden. Eigenlijk heb ik er ook geen flauw idee van wat je zou moeten eten in Amsterdam als je de local wil uithangen, bitterballen misschien of krakelingen, maar van dat laatste heb ik geen flauw idee wat dat is.

Bovendien is de kans klein dat wij ook eens echt naar Afghanistan gaan om Afghaans te eten.

Nog een paar Amsterdam tipjes:

Lunchen kun je in Lef, in de 9 straatjes. The place to be voor lekkere smoothies met munt en gember, biologische omeletten en heerlijke cappuchino.Sjakosje voor E.  en botjes voor B. kochten we in Episode.
Hier vind je betaalbare tweedehands, best wel goed uitgerust de winkel betreden, er kan al eens gevochten worden om een gegeerd accessoire.

Ooit eens een prachtige overzichtstentoonstelling gezien van Richard Avedon in Foam. De tentoonstelling nu is niet echt de moeite, maar hou het wel in de gaten als je Amsterdam bezoekt.

Logeren in Amsterdam is pokkeduur, je betaalt al snel 80 euro pp in een groezelig achterkamertje. Wij logeerden in een Mercure voor 33 euro de man, met een hotelbonnetje uit de Flair. Dat is tof van Flair.

1 opmerking:

  1. Ik ben nog steeds op zoek naar iemand (deftig genoeg) uit Amsterdam die een weekend huizenruil wil doen met ergens vlakbij Antwerpen.

    Iemand?

    BeantwoordenVerwijderen