woensdag 5 oktober 2011

Verminkt

Klik op de foto
Dit ben ik, let dus vooral aan de schade boven mijn ogen. Neen, ik heb geen ooglidcorrectie gedaan en moet nu wachten tot de draadjes eruit mogen. Ik ben evenmin een psychopaat met een mes tegengekomen ergens des nachts in Lokeren. Ik ben naar de 'schoonheidsspecialiste' geweest om mijn wenkbrauwen te epileren. En die schoonheidsspecialiste die  dacht: "Ik doe dat even rap met was, die wenkbrauwen van dat madammeke en ik smeer meteen de was ook een beetje op haar oogleden, misschien groeien er daar ook wel wenkbrauwen."

Eerst had ik rode ogen, wat geïrriteerd. Dat leek me wel normaal. Maar de dag erop vormden er zich dikke korsten boven mijn ogen. Eigenlijk was mijn vel gewoon weggeschroeid.
En dus stond ik zaterdag met dikke korsten op mijn oogleden mijn lief op te wachten aan het station, na een week liefgemis. Heel romantisch. Evenzeer stond ik in mijn schone outfit zondag op een beurs vriendelijk te glimlachen en de bio te promoten. Heel aantrekkelijk.
En ik zag ze kijken, de mensen, en denken: "Wat ziet dat kind er in godsnaam uit?"

Ik heb getwijfeld maar ik besloot het toch te doen. Ik ben teruggegaan en heb haar gezegd dat ik dat niet leuk vond. Zo vriendelijk als je maar kan zeggen dat je iets niet leuk vond, echt waar.


En de schoonheidsspecialiste, die schrok maar het antwoord kwam hier op neer: het is mijn eigen schuld, ik heb droog vel en ze staat al 17 jaar in het vak en dat gebeurt soms, ja.  En zo een reactie van ontevredenheid heeft ze trouwens nog nooit gehad, wat denk ik wel, heel haar dag geruïneerd.

Ik ga hier haar naam niet zeggen, haar dag was al genoeg geruïneerd, maar als je beslist je wenkbrauwen te epileren in het Lokerse, mag je mij altijd om raad vragen.

4 opmerkingen:

 1. Dees is zooo straf.
  Ik heb dat nogal geweten bij een vriendin die voor de eerste keer haar wenkbrauwen liet epileren. Welnu, het is bij die ene keer gebleven, sindsdien loopt ze erbij met een dikke unibrauw.
  Die madammen zouden dat ondertussen toch mogen weten dat ze met was van tere vellekesplekjes moeten blijven?
  Maar het grofste vind ik dat zij niet snapt dat de klant die koning is verminkt heeft en niet eens een bon of een goedmakertje geeft.
  Nee, het is uw schuld.
  Aan zulke mensen zou ik gerust durven zeggen dat ik dat als antireclame op mijn blog zou zetten.
  Ik begin te denken dat jij te goed bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé, dit doet me erg denken aan mijn tandarts. Beweert ook nog nooit een klacht ontvangen te hebben en blaakt van de zelfverzekerdheid, maar heeft er wel voor gezorgd dat ik meer dan een maand lang geen dag zonder pijnstillers heb kunnen doorkomen. Maar als ik hem daarover aanspreek, begint hij prompt over het applaus dat hij al gekregen heeft voor zijn werk aan het gebit van anderen. Alsof ik daar minder tandpijn door heb.
  Te mijden dus: professor Cleymaet, Keizer Karelstraat, Gent.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Applaus voor Cleymaet kwam ook van mij :-) Is een goede groepspraktijk met diverse expertise. Maar de éne mond/ tand/ ooglid is de andere zeker niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oesje!
  Ja, vertel maar!
  Alhoewel ik mijn wenkbrauwen gewoon zelluf epileer, is niks moeilijks of lastigs aan, van warme was hou ik mij mijlenverweg!

  BeantwoordenVerwijderen