maandag 6 juni 2011

Droevige dag


Stress en droevenis vandaag ...wegens... de eerste schooldag van mijn jongste dochter. Ik vond dat niet fijn, die eerste schooldag, want ook al is mijn jongste dochter technisch gezien een peuter, voor mij is ze een baby. En baby's die zijn nog te klein om naar school te gaan. Ware het niet dat schoolgaande kinderen ook economisch interessanter zijn dan crèche-kinderen, ik had ze waarschijnlijk niet gestuurd.

Op school leren ze vanalles, zoals echt praten. En ik weet niet of ik dat wil, twee kinderen die hun werkwoorden perfect vervoegen. Stel je voor dat ze straks zegt 'Mama, kan ik nog een glaasje water krijgen want ik heb dorst' in plaats van 'ikke taaaatte ebbe'. Neen, ik heb ze liever klein. Of ik heb liever van alles eentje, een groot en een klein meisje dus.

Ik zou nog een baby kunnen maken, maar dat is een kortzichtige oplossing, dan kan ik bezig blijven en dat is  pas economisch oninteressant en dan gaat mijn lief er misschien vandoor. Er zit niets anders op dan het te aanvaarden, dat ik vanaf nu twee meisjes afzet aan de schoolpoort.
Het was wel met mijn grootste zonnebril... En ik ben de enige die een zonnebril nodig had want mijn baby die heeft haar boekentas al weken geleden klaar gezet. Een babyboekentasje welteverstaan.

4 opmerkingen:

 1. Ik denk dat ik voel wat jij voelde vandaag... Mijn meisje gaat in november naar school; maar oei, in november kan ik toch niet met een grote zonnebril aan de schoolpoort gaan staan... Fien R.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yep, hier the same!! Noortje mag groeien, maar Isaak MOET klein blijven, snif...
  't Zal iets vrouwelijk zijn, zeker? Want mijn vent snapt niks van "mijn rare gedachten"
  Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lomme gisteren ook voor de eerste keer naar school. Hij werd afgezet door de papa... ik daarpas voor de eerste keer met ietwat vochtige ogen aan de schoolpoort zonder zonnebril... Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als we extra veel belastingen betalen komt er misschien wel een budget vrij waarbij we een genetisch gemanipuleerde eicel kunnen bevruchten met een genetisch gemanipuleerde zaadcel.
  Zo kunnen we vast en zeker patatjes op deze planeet planten die niet meer volgroeien tot volwassen mensen.
  Doen we tot slot (min of meer) al eeuwen met onze dieren.

  Zie op deze regel Jack Russells en Shetlandpony's over u scherm rennen...

  Als ze dan nog eens vanaf de geboorte kaka op het potje kunnen doen en ons rustig in hun eigen taaltje willen vertellen wat er scheelt ipv hard te janken ...

  Wauw...

  Neen neen, dan kopen we ons beter een extra grote zonnebril.
  Loer maar vanachter die glazen naar het oudste kind, leg je hand op je hart en fluister jezelf toe dat alles altijd goedkomt.

  R.

  BeantwoordenVerwijderen