woensdag 25 mei 2011

Ryanair

Ik zou wel tien blogposts kunnen schrijven over Ryanair. Ik ken niets of niemand die zo hard het wij-troggelen-op-alle-manieren-geld-uit-uw-zakken cliché bevestigt. Zo ongelooflijk hard dat het ongelooflijk grappig wordt. Neem nu de stewardessen in hun blauw - gele pakjes die op de vlucht lotjes verkopen. Alsof je nog niet genoeg betaald hebt omdat je je vlucht met visa boekte (iets anders is niet mogelijk) of omdat je nu éénmaal bagage meeneemt als je op reis gaat.

Maar hilarisch werd het pas toen mijn handbagage gewogen werd voor het opstappen. Ik had mijn laptop mee en dan zit je nogal vlug aan het maximum toelaatbare gewicht van tien kilo. Bovendien moet je handtas daar ook in, één stuk handbagage is het Ryanair-credo.
10 kilo  en 980 gram woog mijn rode samsonitekoffertje. Maar ik kreeg een tweede kans van de meneer bij de weegschaal, ik mocht terug achteraan in de rij gaan staan en een oplossing bedenken om toch geen 40 euro toeslag te betalen. Mijn zakken waren al volledig gevuld met een pot dagcrème, een zonnebril en een laptopoplader, dus de mogelijkheden waren beperkt. Ik kreeg een ingenieuze ingeving en ik besloot al mijn boeken en agenda tussen mijn broeksband te steken,  en mijn humo plooide ik in mijn kous. En zo liep ik opnieuw naar de weegschaal. En het lukte, ik tikte af op 9 kilo 460.

En een meter voorbij de weegschaal haalde ik mijn handtas uit de trolley, bevrijdde ik me van de boeken in mijn broeksband en wandelde met trolley en handtas (twee stukken handbagage dus), richting vliegtuig. En de weegschaalmeneer…die keek en knikte, ik kreeg bijna een compliment voor mijn creativiteit.

Op de terugvlucht was ik genoodzaakt tot nog meer ontucht, ik stak gewoon mijn laptop onder mijn T-shirt. U leest dit goed, een volledige laptop.

Op het vliegtuig kreeg ik de slappe lach… en haalde ik de laptop van onder mijn trui.
Maar ik kreeg ook een superidee. Ik ga een ryanair-ondergoedlijn op de markt brengen. BH’s met extra opbergruimte voor agenda’s, onderbroeken met ruimte voor een laptop en kousen om uw crèmekes in te steken. Succes gegarandeerd.

8 opmerkingen:

 1. Doet me denken aan die keer dat we op het cactusfestival blikjes bier naar binnen smokkelden door ze in onze kousen te steken.
  Pijn aan je enkels dat dat deed...

  Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hilarisch en goed bedacht! Heb jij dan trouwens zo'n ryan-air handbagage koffer? Ik zag vorige week op de website dat je niet zo maar om het even welke koffer meer mag meenemen als handbagage.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. er bestaan speciale vesten om met ryanair te vliegen, kun je zeker tien kilo in kwijt en zelfs een laptop

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt het gat in de markt gevonden. Jammer dat ik er zelf niet op kwam. Succes met de business!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij Ryanair mag je 10 kilo meenemen in de cabin? Dat is dan de eerste die "officieel" zo ruimdenkend is. De reguliere maatschappijen hun richtlijn is officieel 7kg (veiligheidsmaatregel voor als het op iemands hoofd valt).

  En trouwens, uit welk jaar dateert je laptop?

  BeantwoordenVerwijderen