maandag 9 mei 2011

Fifi

De auto moest naar de garage, ik doe dat niet graag, in garages voel ik me doorgaans dom en dat vind ik niet leuk. Maar deze keer was het dringend, zo stilvallen terwijl je op het derde rijvak twee camions aan het inhalen bent, dat is niet voor herhaling vatbaar.

Maar mijn lief verzekerde dat het probleem al uitgelegd was aan de telefoon en dat ik gewoon heel eenvoudig de auto moest afzetten. Ik zou me helemaal niet dom voelen.
Maar u raadt het al, de garagemeneer was de uitleg van mijn lief vergeten. Dus begon ik een uitleg over een oranje lichtje en over duwen op een pedaal en voelen dat er niets meer kwam.  Heel onprofessioneel allemaal en dat met blond haar, een korte rok en hoge hakken.

Maar de garagemeneer verstond me wonderlijk wel. Er was een probleem met de kleppen en hij kon dat niet oplossen maar zijne gebuur wel. Hij zou eens bellen naar zijne gebuur, nu ik hier toch was, kijk ik mocht al naar zijne gebuur gaan, hij was al aan het wachten op de blonde madam met het kleppenprobleem. En dus zat ik twee minuten later met mijn auto bij de garagegebuur.

Ik wou slim zijn deze keer, ik zou me niet in het zak laten zetten door een garagist en dus vroeg ik vooraf hoeveel dat kleppending mij zou kosten. ‘Och madam’, antwoordde hij ‘voor een Renault is dat rap 500 euro, voor een Peugeot 600 euro maar voor  een Berlingootje als dat van u kan dat voor 45 euro’.
Ik kon zeggen dat dat ‘Berlingootje’ de grootste auto was die ik ooit had gehad maar ik zweeg en stemde toe.

En de garagemeneer bracht me een koffie en verkondigde heel trots dat hij mijn laptop gezien had en dat ik gratis kon gebruiken maken van zijn FiFi. Inderdaad FiFi, met een F.
 
En  na een uurtje heel plezante  FiFi kwam  de garagemeneer terug, met een factuur van 48 euro. En ik betaalde en bedacht dat dat misschien dom was, zo betalen voor kleppen, waarvan ik niet eens weet waar die zitten. Had ie gezegd dat de nageltjes van mijn auto moesten geknipt worden, ik had waarschijnlijk ook betaald.

Maar de FiFi, die krijg je  erbij natuurlijk.

1 opmerking:

  1. Wat als alle garagisten gratis Fifi hadden?

    BeantwoordenVerwijderen