donderdag 24 maart 2011

Liegen in de gazet

Er is deze week al veel over geblogd en het gebeurt niet vaak, maar soms voel ik me hier  ook geroepen om aan een debat mee te doen, zeker als dat debat over vrouwen en blogs gaat. Aanleiding is Tom Heremans, u welbekend als het alfamannetje van de Standaard die een artikel wou schrijven over de 'vrouwenblog' en hier toch wel enige journalistieke research voor gedaan had.

Niets mis met het artikel dacht ik, best wel grappig en oké, de zinnen waren uit de context gerukt, maar indien dat niet zou gebeurd zijn had ie geen artikel. Een beetje triest misschien maar so far, so good.

Maar wat me wel enorm stoort en ik nu te weten kom, is dat hij gewoon dingen verzint en zijn bronnen niet deftig checkt. Een stuk of vijf keer citeert meneer Heremans uit Josie's Diary en keer op keer zijn het dingen die daar nooit geschreven zijn. Josie heeft niet eens een rijbewijs, beste lezers, wat zou ze dan iets schrijven over autorijden.

Dit vind ik er dus over, het is niet alleen ondermaatse journalistiek, het is liegen. Liegen in een krant.
En wat me ook een beetje serieus stoort is dat Josie al twee keer om uitleg gevraagd heeft, maar gewoon geen antwoord krijgt.

En net nu, heb ik beslist om in het weekend De Standaard te kopen in plaats van De Morgen. Moet ik daar nu nog eens over gaan discussiëren met mijn lief, terwijl ons weekend al zo kort is.
Voor een kritische beschouwing over dit alles verwijs ik u graag door naar Michel.

1 opmerking:

  1. Basta heeft weer es gelijk... Bronnen checken!
    Greetz,
    Bibi

    BeantwoordenVerwijderen