Gisteren wou ik nog in dat holletje in de grond kruipen en hoewel het experiment fietsen-zonder-muts een zware tegenvaller was vandaag, heb ik zowaar een beetje lente gevoeld.
Ja mensen, de zon heeft echt geschenen deze middag. Misschien is het na een half jaar winter toch tijd om aan de lente te denken. En als we aan de lente denken, dan denken we aan terrasjes, niet waar.
En terrasjes dat zijn af en toe mojito's.
Om de zon van vandaag te vieren stellen we aan u voor:
Ja mensen, de zon heeft echt geschenen deze middag. Misschien is het na een half jaar winter toch tijd om aan de lente te denken. En als we aan de lente denken, dan denken we aan terrasjes, niet waar.
En terrasjes dat zijn af en toe mojito's.
Om de zon van vandaag te vieren stellen we aan u voor:
Cava Mojito Style
En dat maak je zo:
Neem de schil van een goed gewassen limoen, snipper die fijn.
Breng 2 dl water met 130 gram rietsuiker en sap van een halve limoen aan de kook.
Laat dit 2 minuten goed doorkoken en zet nadien het vuur lager. Voeg de limoenschilletjes toe en laat het verder inkoken tot het siroop wordt (niet te dik, want daar ging het bij mij de eerste keer fout, de siroop wou niet oplossen in de cava). Je kan ook munt laten meekoken. Nadien zeven en laten afkoelen.
Giet de siroop in een champagneglas, vul met cava en werk af met gesnipperde munt en een schijfje limoen.
Voilà, lente in je glas! Proost!
PS: met dank aan Henz voor de inspiratie
Allright! Dat probeer ik dit weekend eens uit!
BeantwoordenVerwijderen