donderdag 3 maart 2011

Inactief

Een late blog want ik mag lang opblijven deze avond. In mijn agenda voor morgen staat er immers 'inactief' ingevuld. Inderdaad ondergetekende werkt vanaf morgen voor het eerst in haar leven niet meer voltijds en morgen is mijn eerste echte thuisdag.

Langs alle kanten werd ik gewaarschuwd, dat ik dubbele shiften ging moeten draaien op donderdag en dat ik er niet te veel van moest verwachten want dat een dag zo om is en dat kinderen even vermoeiend zijn als werken, misschien zou ik blij zijn als de 'inactiefdag' voorbij was.

Maar ik geloof er allemaal niets van. Dat een dag vlug voorbij is, dat weet ik wel, maar feit is dat ik 10 uur extra heb morgen die ik normaal gezien op kantoor of op de trein doorbreng. Tien uur, daar kan je al iets in doen als je het mij vraagt. En oké, ik zal wel een was insteken en de afwasmachien legen, maar dan heb ik nog negen uur en vijftig minuten.

Dus beste schoolpoortmoeders, hou je klaar, want ik kom eraan. Morgen ga ik mijn kinderen niet duwen richting schoolpoort om dan richting station te crossen. Neen, ik ga blijven staan tot mijn kleuter met meester P. in de klas verdwijnt en misschien koop ik op weg naar huis wel de krant of drink ik een koffie op de markt.

En om tien na drie vind je me terug aan de poort, als eerste zal ik er staan, en relaxt dat ik zal zijn, je houdt het niet voor mogelijk, misschien ben ik wel de gezelligste moeder van de ganse poortkliek. Ik zal alleszins uitgebreid meekeuvelen over het weer, de waterpokken die gepasseerd zijn en dat ze zo vlug groot worden. Want mijn eten voor 's avonds dat zal al klaarstaan en de was die zal al in de kast liggen.
Misschien zal ik al een taart gebakken hebben?

Echt waar, ik kijk ernaar uit, vanaf morgen begint mijn nieuwe leven.

1 opmerking:

  1. en? was je de 'inactieve' dag even relax zoals je op voorhand droomde ? :-)

    BeantwoordenVerwijderen