maandag 28 maart 2011

De Limburg

We moesten er eens uit, nog eens weg, eens nieuwe horizonten verkennen, geprikkeld worden en dus trokken we naar... Limburg.  En een nieuwe wereld ging voor ons open.  Het is er niet alleen heel erg schoon, het is er ook rustig. 

Iedereen is er zen, zelfs de colruyt is een oase van rust waar mensen traag en rustig keuvelen en elkaars extrakortingkaart vragen aan de kassa. Iets waar ik in Lokeren nog niet zou aan durven denken uit schrik voor een 'djoef op mijn muil'.

Natuurlijk gaat alles wel een beetje trager in Limburg. En dus gebeurt het dat als je dochter vraagt 'Mama, waarom moeten wij hier zo lang wachten, we willen toch gewoon eten', je moet antwoorden 'Tjah, schat, we zij hier in een land waar alles nu eenmaal een beetje trager gaat'. Maar dat neem je erbij. 

Voor wie ook eens naar dat zenland wil, geef ik hier alvast een tip. Op 't Busselen is een leuke vakantiewoning, midden in natuurgebied, proper, netjes  en met alles wat je nodig hebt en vooral....met  een waarachtig  welnesscomplex in de kelder, met alles erop en eraan: sauna, infraroodtoestanden, jacuzzi... Volgens de eigenaar is er niets gezelliger dan na een dag wandelen met de kinderen de jacuzzi in te duiken. 'Met de kinderen, yeah right,' dachten wij 's avonds met ons glas champagne in de jacuzzi. Dat zal wel typisch iets voor die Limburgers zijn, want ontstressen dat moeten die immers nooit doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten