zondag 13 februari 2011

Evolutie

Wij van schoenenenanderekwesties kennen elkaar al lang, heel lang. En één van de dingen die we al heel lang samen doen, is uitgaan.  Van ons eerste fuifje op 16-jarige leeftijd in de plaatselijke fuifzaal in Poperinge verplaatsten we ons uitgaansleven al gauw naar Gent, en in Gent, daar zijn we blijven uitgaan. Al merkte ik gisterenavond wel een belangrijke evolutie op.

Dertien jaar geleden startte onze wekelijkse uitgaansavond steevast met een fietstochtje naar de watersportbaan, om een baantje of 50 te zwemmen in't gusb. Inderdaad, wij waren er ons goed van bewust dat in bier calorieën zaten, dus leek het ons een goed idee eerst wat calorieën te verbranden.

Na de 50 baantjes fietsten we terug, door regen en wind om op het kot in de Karel Van Hultemstraat spaghetti te eten, met saus die het weekend ervoor was gemaakt door de mama van B. en uit een witte pot met een blauw dekseltje kwam. Uiteraard dronken we daar een glas wijn bij, witte, want rode vonden we toen nog niet lekker. 

De wijn kwam uit een matglazen fles met groene letters vanuit de 24-hours shop, een automaat dus eigenlijk. Soms deden we eens zot en kochten we twee flessen wijn.
En dan stapten we richting Overpoort om pintjes te drinken en ons te amuseren.

Gisteren gingen we ook samen op stap, maar zwemmen deden we niet en het eten kwam ook niet uit een witte pot met blauw deksel. Het eten kwam uit de keuken van C-Jean en de wijn die was zowel wit en rood en aangepast aan wat er op ons bord lag. Na 4 uur tafelen trokken we naar de White Cat, de Overpoort weten we al lang niet meer liggen. In plaats van pintjes dronken we gin tonics, dat smaakt beter, vinden we nu. En na de gin tonics gingen we naar huis... met een taxi, want met een fiets word je soms nat.

Voor alles is een leeftijd, inderdaad. Ik vraag me wel af hoe mijn uitgaansleven er over tien jaar zal uitzien.

wij in de nineties

3 opmerkingen:

 1. hmmmm de C-Jean...tis daar lekker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vielen jullie niet in slaap na dat zwemmen? Ik zat ook op kot in de Van Hulthemstraat. Dat was in 2005.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ animuz: 4 jaar op kot gezeten in de Van Hultem nr. 23, tot 2001.

  De eerste jaren waren zelfs prégsmtijd, dan stond er een lange rij studenten te wachten aan het vanduysepleintje waar een telefoonkotje stond. Wij hadden een kottelefoon, wat toen wel uitzonderlijk luxueus was...

  Toen gingen we nog bij elkaar op bezoek zonder dat we vooraf smsten, en dan staken we een briefje in de bus bij afwezig. Good old times.

  na het zwemmen eventjes moe, nadien meer energie ;)

  Bieke

  BeantwoordenVerwijderen