maandag 30 augustus 2010

De trein voor beginners (deel 2)


Joepie, ‘t is morgen één september. Niet dat ik er nu zo naar verlang om mijn kind naar meester Pieter te zenden, alhoewel meester Pieter er natuurlijk best mag zijn, maar vanaf één september wordt het weer iets aangenamer pendelen.

Geen overvolle treinen meer met ZOO-gangers die verontwaardigd reageren als je ze vraagt hun Kai Mook knuffel op de schoot te houden omdat jij ook wil zitten op de trein.

Geen massahysterie als de trein te laat is of gewoon wordt afgeschaft en waarbij jij als ervaren rot de meute moet geruststellen dat dit nu éénmaal zo gaat bij de NMBS. Geen geduw en getrek meer bij het opstappen waarbij je het al lang hebt opgegeven om diezelfde meute op dit foute gedrag te wijzen.

Ook geen ellenlange gesprekken meer over hoe schandalig het wel is als je samen met een 1000 tal toeristen en een 100 tal Kai Mook-knuffels op een trein moet stappen. Een trein die eigenlijk al vol zit en waarbij je het hen echt niet kwalijk kunt nemen dat ze zichzelf vergelijken met varkens die op de camion gestouwd worden (terwijl je hen wel wilt wijzen op het feit dat zij de oorzaak zijn van dit treinproppen).

Neen, weer gewoon zwijgend en anoniem op een trein stappen samen met die anderen die ook zo tevreden zijn met de teruggekeerde rust. 

5 opmerkingen:

  1. Elke nog één dagje geduld!
    Morgen is het nog maar 31 augustus...
    zeg en meester Pieter...vrijgezel? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan me inbeelden dat het een pak aangenamer wordt op de toeristische treinroutes :-) Een deel van dat volk zal ik vanaf overmogen terug dubbelgeparkeerd met de 4 pinkers aan ergens op een fietspad tegenkomen, zodat ze hun kinders zo dicht mogelijk bij de school uit de auto kunnen gooien en een sterk staaltje onhoffelijkheid en ongeduld tentoonspreiden. En ze kijken zelfs boos als je bijna tegen hun deur rijdt bij het voorbijsteken, op het fietspad. Bleh!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @andere elke: kzal het een keer subtiel vragen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Alle begrip voor de treinreizigers van touristische treinroutes. Voor mij is het vanaf morgen net andersom... Ik heb 2 maanden rustig kunnen reizen... Veel volk op verlof (of op de trein richting Plopsaland, Zoo,Kai-Mook,...) Ruimte zat op de trein, heerlijke rust, want geen studenten met veel te luide iPod... Vanaf morgen is de rust dus weer over. Veel studenten die tussen Mechelen en Antwerpen naar school pendelen, alle werknemers weer aan 't werk... En dat zo'n 10 maanden lang... Tot aan de zomervakantie volgend jaar... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hopla, tis één september en 40 minuten vertraging wegens... een agressieve reiziger... wou waarschijnlijk niet naar school
    @elke:getrouwd en twee kleine kinderen

    BeantwoordenVerwijderen