maandag 5 juli 2010

Shoppen in Berlijn

Alvast mijn excuses voor de dt-fouten deze week en het gebrek aan foto’s maar mijn collega-blogger , tevens corrector en fotograaf van dienst, zit in Berlijn.
Na het leuke feestje en de verfrissende duik in het zwembad besloot ze wijselijk even andere oorden op te zoeken.
Ik heb alvast mijn verlanglijstje meegegeven want behalve stukken Berlijnse muur staat Berlijn ook vol met leuke tweedehandswinkeltjes.
Je hebt natuurlijk de klassieke vintage winkeltjes, zoals ST Store Berlin  waarbij je al serieus in de buidel moet gaan tasten voor een leuk kleedje, (je weet wel, dat heet dan geen tweedehands maar vintage) maar helemaal fantastisch waren de winkels die kleren per kilo verkochten, zoals  de keten Made in Berlin.

In grote garageruimtes vonden we kilometerslange kledingrekken en aan de kassa een weegschaal. Misschien dat de Belgische jonagolds deze herfst wel wat goedkoper waren  maar de prijs voor een kilo Berlijnse kleren zal er niet veel boven hebben gezeten.
En een kilo kleren, daar kun je je al wat bij voorstellen.
Maar het kan altijd beter, zodus hadden we ons na drie dagen shoppen gespecialiseerd in het zoveel mogelijk kleren in een kilo krijgen. De wollen truitjes bleven hangen, de katoenen jurkes konden net mee, maar helemaal de favoeriet waren de zijden blousjes. 

De schoenen, die maakten natuurlijk telkens de meerkost, maar een kilo schoenen  voor de prijs van een kilo bananen  ging ons  nu ook niet straatarm maken.

Enkel jammer dat Ryanair tijdens de  terugvlucht andere prijzen hanteerde per kilo kleren. 

4 opmerkingen:

  1. Elke,
    jouw leuke schrijfstijl doet de dt-fouten heel snel vergeten ;-)µ
    Lien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zitte gij nu in berlijn ?!
    jezus, gij reist europa goed af !
    ik heb alvast den dam gezien ;-)
    enjoy, charlotte

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bah neen, we zijn met twee hé. Bieke zit in Berlijn en ik zit mooi in Lokeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je moet niet helemaal naar Berlijn om opzoek tegaan naar leuke winkeltjes ik ken er eentje in Antwerpen genaamd 'Today is a good day' en ze aanvaarden ecocheques! ze hebben ook een site www.todayisagoodday.be

    BeantwoordenVerwijderen