donderdag 6 mei 2010

Hemelvaarttip

Voor we het moederdagweekend even blogloos ingaan nog even een tip voor volgend weekend. Tijdens het hemelvaartweekend  gaat in de Westhoek Westanglia door. 
Voor 24 uur wordt er een nieuwe Europese lidstaat opgericht: Westanglia Vrijstaat. Voor één dag lang regeren onverzettelijke creatiedrang, chaotische genialiteit en verpletterende levenslust…In Westanglia willen Covy&Vanhaelst de Westhoek (and beyond!) laten kennismaken met de nieuwe jonge goden uit Europa. Door 24 uur luchtdicht vol te stoppen met kwalitatieve “cultuur“, hopen ze een evenement te maken die uniek, gedurfd en “onwesthoeks” is. 
De Vrijstaat wordt geboren op  zaterdag 15 mei om 16u en ze sterft de volgende dag om 16u. Westanglia gaat door te Mesen, de kleinste stad van België.
In ieder hoekje van de Vrijstaat kan het publiek/de bevolking iets meemaken en ieder seconde wordt creatief benut. Het is  mogelijk om alle artiesten onafhankelijk te beleven, zonder het contact te verliezen met het “geheel”.
Gastronomie, film, muziek, plastische en andere kunstjes zijn de essentiële beleidsdomeinen van de Vrijstaat. Er zijn concerten, exposities en performances van jong en vooral kwalitatief talent.Kortom een heerlijke chaos van kleur en sfeer!    

Meer info op www.westanglia.be   en hiernaast alvast een voorsmaakje 
Organisatie: Covy en Vanhaelst vzw ism Cultuurdienst Mesen met de steun van CO7, Jeugdoverleg Westhoek en Stad Mesen.

1 opmerking: