maandag 15 december 2014

De openbaring van facebook

Facebook, het zal nooit mijn beste maatje worden. Facebook geeft me het gevoel dat mijn leven saai is, als ik weer eens de zoveelste party foto zie, maar vooral, facebook geeft met het gevoel dat veel mensen saai zijn als ik de zoveelste lelijke kindertjesfoto zie.

Maar de laatste dagen ontdek ik de meerwaarde van Zuckerbergs uitvinding. Ik ontdek vooral de geaardheid van vele van die 251 vrienden. Vroeger kon ik het hooguit gissen, hun politieke voorkeur, hun kleur en hun gedachtengoed. Er werd al eens gediscussieerd op een zomer BBQ maar in bijzijn van man of vrouwlief met kinderen werd vlug overgeschakeld op de plaatselijke roddels. En het standpunt van die nieuwe maatjes, die vrienden van vrienden die je toevoegde na eens samen aan een toog te zijn beland, daar kon je al helemaal naar raden.

Maar nu smijten ze het rond je oren. De vriend die nooit iets post op facebook maar waarvan je vermoedt dat hij er warmpjes in zit,  post opeens de quotes van Bart De Wever. Het ex-lief dat heel dapper zijn eigen bedrijf oprichtte (waarvoor je wel stiekem bewondering had) begint opeens monologen te citeren over het zware leven van een zelfstandige (wist je dat die geen eindejaarspremie krijgen, de sukkelaars).
De hipster-vriendjes blijken het meest verdeeld, en dat zijn ook de opiniestukken van De Morgen of De Standaard die ze delen. Volgens mij is het leven als hipster in stakingstijd echt zwaar. Er kan nogal imago-schade aangericht worden.

En sommigen kruipen in hun pen, daar hou ik het meeste van, op voorwaarde dat ze het schoon zeggen en dat doen ze niet allemaal. 'Dat die staker die omver gereden is, maar goed afziet' en 'dat het toch godgeklaagd is dat haar koters niet naar school kunnen, de luie leerkrachten'. 

Ja, dat stond ook op mijn newsfeed vandaag, dat zit dus ook tussen die 251 vrienden.

En nu ga ik rustig een beetje defrienden. 

2 opmerkingen:

  1. Is er iets mis met de quotes van Bart De Wever ? Acht op de tien keer kan ik mij daar best in vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar neen hoor, alle quotes hebben hun waarde maar zien wie welke quotes post is gewoon boeiend.

    BeantwoordenVerwijderen