maandag 9 december 2013

Kiezen is verliezen

Alsof ze het expres doen, krijg ik elk jaar rond Sinterklaas ook een beetje belastingsgeld terug. Soms een beetje veel, als we eerst een superdure zonneboiler gekocht hebben. Dan weer een beetje minder als er geen geld was voor dingen als zonneboilers of nieuwe daken.
Een deeltje van de centen gaat altijd braaf naar de spaarrekening om toekomstige saaie dingen als een kadastraal inkomen te betalen. Maar een ander deeltje dat mag direct uitgegeven worden. Aan functionele investeringen... zoals schoenen bijvoorbeeld. Maar dit jaar stonden er een paar andere functionele  dingen op de verlanglijst, zijnde een espressomachine-met-één-knop-die-zichzelf-kuist-en-nooit-kapot-gaat en een nieuwe macbook.
Maar het nieuwe dak en de zonneboiler zijn er al meer dan 2 jaar, het was dus een mager belastingsgeld-jaar. Ik zou moeten kiezen. Ik haat kiezen.
En dus veranderde ik de macbook in een microsoft ultrabook.  Het is even wennen, maar wennen dat gaat snel als je er een lekkere espresso bij kunt drinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten