woensdag 12 juni 2013

Awoe de gezinsbond

Awoe de gezinsbond... 

Of misschien toch niet, want volgens mij hebben we ze wel een beetje nodig, om te lobbyen voor ouderschapsverlof, extra crèches en weet ik veel wat. Maar bon, er bestaat wel een kans dat ze dat volgend jaar zonder mijn lidgeld gaan moeten doen, want het 'awoe-gevoel' is nabij.
Het zat zo dat ik een babysit nodig had, ik heb de vaste meisjes maar die hadden die vrijdag allemaal andere plannen. Zodus probeerde ik het eens bij dat fenomeen 'gezinsbond'. Tegenwoordig gaat dat dus per sms. En ze sms'ten terug dat ik T. mocht gaan halen op een welbepaald adres en uiteraard moest terugbrengen. 
Maar dat ging dus niet, want T. terugbrengen betekende mijn bloedjes van kinderen zonder begeleiding achterlaten in hun bedjes...wat niet kon....stel je voor dat er net dan een kidnapper binnenkwam. 
En dus sms'te ik terug. En toen kreeg ik een heel vermanende sms, dat ze misschien eens een uitzondering wilden maken maar dat dat niet elke keer de bedoeling kon zijn. 
Ondertussen stond mijn nekhaar recht en was sms'sen geen optie meer, maar belde ik het coördinator-mens en na een keer of vier pakte ze op. Het was een vriendelijk gesprek waarin ze uitlegde dat dat de regel was, want er waren pot-vol-koffie ouders die van die  babysitters profiteerden en pintjes dronken, zodat die arme babysit met de fiets naar huis moest, soms wel twee kilometer ver.
Maar er werden dus uitzonderingen gemaakt, voor alleenstaande papa's en mama's en voor deze éne keer voor mij omdat het lief er niet was. U hoort dit goed, de gezinsbond maakt dus af en toe een uitzonderingetje voor alleenstaande ouders. Dat staat wel niet op hun website en al zeker niet in hun lidgeldbrief.
Maar ik maakte nog een ander vriendelijk punt dat ik dat een beetje raar vond, dat halen en brengen de regel was, want dat was toch niet zo goed voor ons klimaat, die auto voor afstandjes van 2 km. 'Maar ik mocht ze ook halen met de fiets hoor maar ik moest toch ook een beetje begrijpen dat het tegenwoordig moeilijk is om nog jonge mensen te vinden die voor 4 euro per uur in andermans zetel willen gaan zitten, ze mogen toch een beetje in de watten gelegd worden, niet? ' De gezinsbond pleit dus ook voor duurzaamheid, maar niet als het comfort van onze jeugd in het gedrang komt.

Enfin, T. kwam, de dochters hadden geen klachten en ik schreef een mail naar die gezinsbond. Zonder antwoord.
Ik ga dus dringend de babysitterspool verdubbelen, zodat ik zeker zonder kan de volgende jaren.

7 opmerkingen:

 1. volgens mij kan je het principe geen kindjes alleen in hun bedje voor 2km ook een beetje aanpassen...?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm, ik heb dat al eens gedaan en niet direct voor herhaling vatbaar. beschikt u ook over kindjes, beste anoniem? Al eens geprobeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En u had dan waarschijnlijk geen pintjes gedronken, want dat drink jij niet graag hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat ze vragen die babysitter terug te brengen met de auto omdat veel ouders niet willen dat een jong meisje 's avonds laat nog alleen naar huis fietst. Dat heeft dus niets te maken met verwende jongeren, maar met de Bond en de ouders van die meisjes. Die willen allemaal niet het minste risico lopen dat die meisjes iets overkomt, wat ik begrijp.
  Ik zou ook de kinderen even alleen thuis laten terwijl ik dat meisje naar huis voer. Op 10 minuutjes ben je over en weer als het maar 2 km is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. twas een jongen ;) en dat is een beetje het punt, geen verwijt aan die jongeren en zelfs niet aan hun ouders, wel aan de bond.
  Het is hier trouwens in Lokeren overdag veel gevaarlijker met de fiets dan 's nachts.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou mijn kleine kindjes ook niet alleen laten voor 2 km. Als ik in een stad zou wonen, zou ik wel een taxi betalen om de babysitter naar huis te brengen, jammer genoeg geen optie hier op den boerenbuiten.
  Een andere anoniem :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sinds ik hoorde van mijn collega hoe zijn huis in 10 minuten tijd bijna volledig in de as werd gelegd bij een brand laat ik mijn kind geen simpele tien minuutjes alleen in het huis. Ook al klinkt het heel verleidelijk...

  BeantwoordenVerwijderen