zondag 17 februari 2013

Democratie en aardappelen

Barbara moet naar het gevang. En wat heeft Barbara juist gedaan? Wel Barbara heeft gewoon gezegd dat ze die actie op dat aardappelveld in mei 2011 goed vond, dat ze die ondersteunde en dat er misschien nog acties kwamen. Ze heeft dus niemand pijn gedaan of aangeraakt, zelfs niet één van die 20 uitgetrokken aardappelen. Neen, ze heeft haar mening verkondigd.
Neen, Barbara woont niet in China of Rusland, maar in België!
Lees vooral het opiniestuk van Lieven Decauter en wees mee verontwaardigd. En zoals Lieven zegt moeten we deze verontwaardiging vooral laten blijken.

En wie Barbara en de andere veroordeelden wil steunen, kan ook gewoon wat bier kopen. In elke deftige stad te verkrijgen.
Spread the word!!

8 opmerkingen:

 1. Barbara is een engeltje hé? De beelden niet gezien van de bestorming? Als je hiermee akkoord gaat verhuis je beter naar China en Rusland. Links extremisme = simplisme......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het zelf in het echt gezien, want ik was erbij! Jij ook dan? Kheb je net gemist dan waarschijnlijk.

   Verwijderen
 2. Ik was er inderdaad niet bij aangezien want ik doe niet mee aan vernielingen, vechtpartijen en het uitdagen van de politie. Ik betaal géén belastingen om universiteiten de kans te geven zaken te ontwikkelen en te onderzoeken om ze dan samen met anarchisten te vernietigen.
  En als wij morgen "zaken" van Nationaal Socialisten steunen of goedkeuren vliegen wij ook de bak in. Niet? Zowel extreem links- als rechts deugen niet....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, jammer dat je dat niet wist, want dat was geen vechtpartij. Er was trouwens ook de Save our Science actie, wreed interessant, debatten en uiteenzettingen van onder andere Marc Van Montagu, ook met rector Van Cauwenberghe. Ideaal om beide kanten te horen. Maar misschien was dat inderdaad een beetje moeilijk voor jou. Zeker niet beledigend bedoeld hoor, maar het kan voor sommige mensen wel intimiderend zijn om zo tussen al die wetenschappers en onderzoekers te staan en er niets van te begrijpen. Ikzelf als bio-ingenieur begreep soms niet alles, dus ik kan me wel voorstellen hoe dat voor andere mensen moet overkomen...
   Ik ben het trouwens helemaal met je eens dat ik geen belastingen betaal om ggo's te ontwikkelen. Leuk dat we dezelfde mening delen.

   Verwijderen
 3. Bedankt voor de "verhelderende" reactie... Misschien toch als bio-ingenieur beter leren lezen want ik schrijf nergens dat ik tegen het onderzoek naar ggo's ben, wel tegen het op een gewelddadige manier van het in vraag stellen. En bekijk de beelden nog maar eens van de aanval op het veld te Wetteren. Het ging er alleszins niet vredig aan toe, maar het zal wel weer aan de politie gelegen hebben..... PS. Ik versta maar al te goed waar het ggo onderzoek rond deze aardappelen over gaat en dit zonder ingenieursopleiding ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oei, sorry, ik had je inderdaad verkeerd begrepen dan. Jammer, maar ik ben wel blij dat je je goed geïnformeerd hebt en alles weet over ggo's. Is nog altijd het belangrijkste, want er zijn er heel veel die niet weten waarover het gaat. Wat die beelden betreft, tjah, ik was er zelf, heb alles gezien en ik vertrouw dus nog liever mijn eigen ogen dan enkele camerashots. Maar ik ben heel blij met dit oprechte vertrouwen van jou in de pers. Altijd al die negativiteit over de media enzo... Goed dat er mensen zijn die de pers niet wantrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent wel kampioen in het verdraaien van woorden :
  -ik schrijf nergens dat ik ALLES weet over ggo's
  -ik schrijf nergens dat ik de pers geloof/vertrouw (zeker DM niet!). Ik zag (persbeelden maar ook beelden door jullie zelf op internet gezet) wel dat de politie het universiteitsveld moest beschermen tegen anarchisten die één bedoeling hadden : vernietigen!!!
  -ik schrijf ook nergens dat "ik alles gezien heb" want ik ben maar een gewoon mens die niet alles weet, ziet en ruikt....


  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het bier ("De Maaierin") is heel lekker. En omdat het nogal zwaar is en het zo'n grote fles is, zit er niets anders op dan het in goed gezelschap te drinken. Santé!

  BeantwoordenVerwijderen