maandag 10 december 2012

De student

Voor degenen die misschien ook zin hebben om nog eens opnieuw te beginnen en zich nog eens aan een hogeschool willen inschrijven voor iets compleet anders, geef ik met graagte een update van mijn wel en wee.

 • Niet te onderschatten zijn die zaterdagen, de ganse week om zeven uur uit uw bed moeten om op tijd op uw werk te zijn en de zaterdag uw dubbelhard moeten haasten omdat je om 8h30 verwacht wordt, is lastig... en het wordt elke zaterdag lastiger. Maar bon, van zodra je aan de helft zit kun je beginnen aftellen, dat werkt al eens motiverend. 
 • Docenten, die bestaan ook in alle variaties, er zit al eens een rare vogel tussen en er zit al eens een irritant iemand tussen. Maar bon, niet aan ergeren is de beste remedie. Maar onderschat ze dus zeker niet, ze kunnen serieus op uw zenuwen werken.
 • Nog iets wat op uw zenuwen kan werken zijn de 'werkjes', vraag u vooral niet af of ze allemaal een meerwaarde hebben. Dat helpt niet. Je kunt er maar beter een spelletje van maken. Dat werkt ook al eens motiverend.
 • Dat blokken, dat valt nogal mee, alvast zo percipieer ik de situatie een week of vier voor mijn eerste examen. Wat je vooral niet mag doen is je afvragen wat je zou doen als je niet moest blokken. Eigenlijk blijkt een mens over gigantisch veel tijd te beschikken, zo na zijn werkuren. Je kunt dat blokken een beetje vergelijken met kinders kopen. Eens je die hebt, vraag je je af wat je vroeger met die zeeën van tijd deed die je nu aan die monsters hangt.
Hoe dat gaat, zo een examen invullen, dat vertel ik u later, zo eind januari. Ik kijk al uit naar die eerste pint na het examen, volgens mij waren dat de beste van mijn leven... of zou dat leeftijdsgebonden zijn? 

2 opmerkingen:

 1. Ik ben er eind september ook mee begonnen en sta nu op het punt om de handdoek in de ring te gooien. Had ik dat eventjes onderschat seg... De combinatie blokken en kleine kinders vind ik behoorlijk lastig.
  En die gedachte van "why the hell am I doing this, ik heb al een diploma" wordt steeds moeilijker te onderdrukken.
  Veel moed aldaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik volg een opleiding waarbij ik slechts een zaterdag per maand er zo vroeg moet staan, en dat is al zwaar. Ik kan je dus goed volgen...

  Succes alvast met de examens!

  BeantwoordenVerwijderen