donderdag 16 augustus 2012

De boekentas

Mijn dochter gaat naar het eerste leerjaar. En dat doet zeer. Het betekent immers dat ik oud word, oud en rimpelig. Het betekent ook dat het moment naderbij komt dat ze niet meer op mijn schoot wil zitten. En ook dat het hier heel druk zal zijn zo tussen zes en zeven als er ook nog eens huiswerk moet gemaakt worden of gelezen over Rik en Leen.
Bon, ik vind daar dus niets aan, aan dat eerste leerjaar. Maar het feit dat mijn dochter het wel ziet zitten en eigenlijk al een jaar met veel drama faket alsof ze huiswerk heeft, troost me. Toch één die het leuk vindt.
Maar zo dus krijgt ze ook een nieuwe boekentas. Dat hoort een beetje zo. En dat gaat gegarandeerd nog voor problemen zorgen. Want ik betaal die boekentas en ik wil een degelijke, liefst zelfs één van dat merk dat niet verslijt. Maar zij heeft een andere boekentas voor ogen.
-Mama mag ik één van Hello Kitty
-Maar neen kind, over drie jaar vind je Hello Kitty superstom
-Tinkelbel dan
-Neen
-Prinsessen
-Neen!
-K3
-Neen!!
-Mega Mindy
-Neen!!!
-Vicky de Viking
-NEEN

Als u dus zaterdag in Gent een heel opgefokte moeder ziet rondlopen met een zesjarig kind dat al even opgefokt is. U weet wat er aan de hand is. 

5 opmerkingen:

 1. in mijnen tijd kregen wij een boekentas toen we naar het eerste leerjaar gingen en daar moesten we de hele lagere school mee doen (en uiteraard dacht ik toen dat ik nooit 'in mijnen tijd' ging zeggen :p)
  veel succes zaterdag! ik heb nog enkele jaren te gaan, en met een zoon zal dat prinsessending mij toch al bespaard blijven (hoop ik toch)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. of je moet op www.zaino.be schoppen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een compromis: kaftpapier, een stylo en een mapke naar keuze in ruil voor een kiplingboekentas?
  Ik kom jullie redden int stad. Een kopje koffie rond 11u?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb hier een tinkelbelboekentas in de aanbieding gratis en voor niks, cadeautje van oma vorig jaar. Al hoort bij het eerste leerjaar wel een echte, spiksplinternieuwe boekentas, hé, compleet met shopstress en al!
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen