dinsdag 10 juli 2012

Moederschoenen

Mijn dochter had sportschoenen nodig. Althans dat dacht ik aangezien het kind op sportkamp ging. Ik ging dus de sportschoenen kopen in de winkel waar ze ook moederschoenen hebben, het moest natuurlijk een beetje leuk blijven. Op weg naar de witte baskets met plakkers blijf ik sprakeloos staan bij een stel prachtige groene leren botjes, uiteraard niet in solden. Mijn dochter stoot me aan en rolt met haar ogen zoals ik een kind nog nooit heb zien doen: 'Maar mama, alléé, dat zijn net dezelfde als dat je aanhebt, alleen een ander kleur, kijkt naar uw voeten!'
En oh, ik heb dat al gehoord, in vele variaties maar dus nog nooit van mijn zesjarige dochter.

Ik was in shock, ik heb ze niet gekocht.... nog niet.... volgende week is ze op sportkamp. 

4 opmerkingen:

 1. Grappig om te lezen. Ik word tegenwoordig ook door mijn kinderen aangesproken op mijn schoenenaankoopgedrag. Herkenbaar dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die van mij houdt het aantal tassen wat ik koop bij.. En als echte vent zegt hij soms: Deze heb je wel verdient.. Alsof ik niet zelf voor mijn geld werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onlangs was ik met zoonlief op schoenenjacht voor het lentefeest van dochterlief. Viel me daar een stelletje hippe blauwe sneakers in het oog: perfect voor onder m'n outfit en prima pasvorm voor m'n steunzolen. Hip èn comfort in één, wat wil een mens nog meer!Reactie van de bijna tienerzoon = maar, mama, je gaat dat toch echt niet kope,, hé, dat past echt niet bij je leeftijd. Ik heb ze toch gelocht, nem!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hmm, ben blij dat die van mij met z'n twee jaar nog niet in staat is commentaar te geven, zeker niet toen ik onlangs veel te dure sneakers kocht...;-)

  BeantwoordenVerwijderen