dinsdag 31 juli 2012

Kroniek van de verdwijnende kuisvrouw

Mijn kuisvrouw is weer weg. Het zat er eigenlijk aan te komen. Ik kan zelfs zeggen dat het hier maanden ervoor al  de kroniek van de verdwijnende kuisvrouw was. Mijn kuisvrouw die kuiste niet graag. Van zodra ik mijn gat keerde, deed ze alsof ze kuiste. In het begin toch,  na een eindje trapte ze het zelfs gewoon af van zodra ik uit het zicht verdween.
Ik wist het, maar ik hield het gedoogbeleid in stand.  Mijn huis was tenminste een beetje properder, ook al betaalde ik daar stukken teveel voor. Ik haat immers kuisen. Ik word er ontzettend treurig van. In de lijst van dingen waar ik treurig van word, staat het nog boven   'belastingen invullen met een macbook', of 'kijken naar mollige kindjes die worstenbroodjes eten'.
Maar bon, de kuisvrouwbaas, Randstad, genaamd hield niet van gedoogbeleid. En de kuisvrouw mocht niet meer komen doen alsof.
Ik ben dus op zoek naar een nieuwe kuisvrouw en dat lijkt moeilijker dan gedacht. Want overal waar ik het woord 'kuisvrouw' in de mond neem word ik overstelpt met sappige kuisvrouwverhalen. Was ik een BV, ik schreef er een boek over. Het lijkt wel of er voor elke normale kuisvrouw drie disfunctionele varianten bestaan, al is disfunctioneel vaak nog een understatement als ik die verhalen mag geloven.

Ik moet dus van het idee af dat kuisen een beroep als een ander is. Even dacht ik nog  dat er mensen bestaan die gewoon graag kuisen en daar centen mee verdienen, net zoals ik centen verdien door te gaan lunchen met domme journalisten. 
Maar neen dus, er zijn blijkbaar weinig mensen die niet treurig of toppezot worden van kuisen. 

3 opmerkingen:

  1. Telkens als ik overweeg van een kuisvrouw in huis te halen word ik ook overtuigd door die horroverhalen om het dan toch maar zelf te doen. ik HAAT kuisen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was ik net over de streep om toch maar eens een gesprek aan te gaan met een dame om mij te helpen mijn huishoudallergie te overwinnen (door het werk uit te besteden), breng jij mij weer aan het twijfelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ikzelf ben heel tevreden van de Poetshulp van PIT (je moet het maar eens googlen). Je moet een behoorlijke tijd geduld hebben, ze hebben lange wachtlijsten, ook in Lokeren ... maar het is het wachten meer dan waard.

    BeantwoordenVerwijderen