woensdag 14 maart 2012

#wijvenweek: Moh kijkt nu. We zitten met een mening.


Ik heb me ingehouden op vrouwendag, ik besloot voor één dag geen mening te hebben, er waren er al genoeg. Maar de mening zat er wel en hij knaagt al enkele dagen en dus gooi ik hem in het midden van deze wijvenweek wel even op het internet.

Ik snap namelijk het probleem niet, van dat er te weinig vrouwen in topjobs zitten.  Moet dat dan? Van wie en waarom? Er werd snerend gedaan over mijn sekse, dat ze liever cupcakes bakken. Ewel, wat is het probleem daarvan eigenlijk, mag een mens misschien niet doen wat hij het liefste doet? 
Vrouwen en mannen zijn niet gelijk, de ene hebben borsten en de andere een penis, maar er is nog verschil volgens mij. Kijk maar eens op facebook, ik zie daar zelden een man leuteren over zijn kinderen met een verkoudheid en dito foto’s posten.
Vrouwen,  die praten niet alleen graag over kinderen, die zijn daar blijkbaar ook graag zoveel mogelijk bij. Neen vrouwen die gaan niet zomaar op reis zonder kinderen en als dat al gebeurt dan is dat met veel gedoe en gezucht.  Ik ken zelfs vrouwen die niet eens een pint gaan pakken als het kind de dag ervoor eens hoestte.
Hoe kunnen we dan verwachten dat vrouwen topjobs doen? Dat gaat niet, je kunt nu éénmaal je kind niet meepakken naar je topjobbureau, laat staan dat je ze meepakt op het vliegtuig naar de wekelijkse meeting in New York.

En er zijn vrouwen die een topjob doen, maar die doen niet moeilijk over kindertjes slaapwel zeggen via skype, en die kijken niet op een ponykamp meer of minder in augustus, uiteraard met overnachting.
En die vrouwen hebben waarschijnlijk ook een afspraak met de vader van de kindertjes, net zoals al die andere vrouwen een afspraak hebben met hun vent. Alleen is de inhoud van die afspraak een beetje anders.  Iemand moet die kindertjes immers naar het ponykamp brengen.

Ik vind dat dus allemaal wat overbodig dat topjobvrouwen-gedoe. Zoek een juiste vent en doe wat je het leukst vindt, maar alles willen, neen, dat gaat niet.

Ofwel op ponykamp ofwel cupcakes bakken dus….


8 opmerkingen:

 1. Ik vind dat ook, groot gelijk!
  Ik wil geen kinderen, en ook geen topfunctie. Geen ambities, he, ikke... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat iedereen die zijn job goed wil doen, een topjob heeft, en dat de statistieken zich hierin vergissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 101% akkoord! De juiste persoon voor de juiste job, of dat nu een man is of een vrouw. Veel respect voor vrouwen met honger naar een topjob, maar minstens evenveel van dat voor vrouwen met honger naar zelfgebakken cupcakes (zelf behoor ik voor alle duidelijkheid tot die laatste groep)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mag ik de spelbreker zijn?
  ik denk dat er best wel wat vrouwen graag een leuke job zouden hebben terwijl de kinderen NIET op ponykamp gaan omdat de papa voor ze zorgt
  zelf ga ik voor elk de helft maar in praktijk valt dat toch tegen
  als een man eens kookt, krijgt hij een applaus
  terwijl dat voor ons "gewoon" is
  dus ja, er is wel werk aan de winkel denk ik
  vrouwen zoduen ook de keuze moeten hebben, zowel de keuze om thuis te blijven als de keuze om te gaan werken zonder de kinderen aan derden uit te besteden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je vooral moet doen wat voor jou en je gezin best past en daar vooral niet het gevoel bij hebben dat je je bij anderen ervoor moet verantwoorden of je moeten schuldig voelen of je nu veel werkt/verdient of nie

   Verwijderen
 5. ja maar Annelissen, dat zeg ik net, je moet maar een goede vent zoeken en je moet maar overeenkomen. Ik vind het erg dat veel vrouwen blijkbaar een vent hebben met wie ze compromissen moeten sluiten waar ze zelf gefrustreerd over zijn en het gevoel hebben dat ze niet kunnen kiezen.
  BTW: ik dwing ook elke keer een applaus af als ik kook hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb dat niet, dat van die kinderen.

  "Ik ben weg van mijn kinderen. Het liefst zo ver mogelijk."

  Ik heb dat ook niet van die topjob. Mocht ik kiezen (en rijk) gewoon op mijn luie krent in de zetel en niksen.

  BeantwoordenVerwijderen