zondag 27 november 2011

Streetview

Die google-streetview, dat zal volgens mij ons leven drastisch veranderen. Ik heb het niet over de mogelijkheid dat ik minder verloren ga rijden wegens een preview bezichtigd te hebben van mijn eindbestemming, maar ik heb het over de andere toepassingen.

Stel je maar voor, dat je als single een leuke man ontmoet en je behalve zijn telefoonnummer nu ook zijn adres vraagt. Een simpel google-oefeningetje kan ervoor zorgen dat je direct weet of die knappe vrijgezel in een schoon herenhuis woont of zo een een spaanse villa tussen de Vlaamse fermettekes in één of andere nieuwbouwwijk.

Zeg nu zelf, dergelijke weetjes zijn belangrijk en kunnen ervoor zorgen dat je heel wat tijd spaart of je energie in andere projecten kunt steken. Die google streetview kan ook belangrijke details weergeven, zoals in deze donkere decembertijden, een plastiek kerstman aan de gevel. Dan weet je ook direct waar je aan toe bent en kun je nog eens goed nadenken of je nu echt moet zitten wachten op zijn telefoontje. Misschien stuit je wel op een knappe deerne en een nest koters in de voortuin, dan weet je natuurlijk ook direct waar je aan toe bent.

Maar ook op professioneel vlak zie ik wel enkele toepassingen. Kennis is macht natuurlijk, en geloof me vrij, weten dat één van mijn tegenstanders aan de vergadertafel tuinkabouters spaart of een stenen engel heeft staan in zijn voortuin, dat is belangrijk.

Maar het heeft natuurlijk ook een beetje nadelen, dat streetviewen. Be aware als je nog eens beslist in je slaapkleed de deur open te doen. Het overkwam mijn buurvrouw, net uit haar bed en vereeuwigd op het world wide web.

4 opmerkingen:

 1. Eens een positieve kijk op Google Street View, wat een verademing! Alleen zie ik me zo nog niet direct aan een man die ik pas heb leren kennen zijn adres vragen. Zijn straat, dat wel. Als je in dezelfde stad woont, is dat een vraag die kan. Maar het huisnummer? Dat lijkt me toch nogal vreemd om dat te vragen tijdens een eerste babbel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hopelijk geraken zoon en dochter nog aan een lief ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is ze in nachtkleed in het deurgat verschenen of is ze in nachtkleed daar verschenen? Awel dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha, Katrijn. Ik zou er niet mee inzitten, ze gaan dat wel nog eens updaten. Wel opletten hé vanaf nu. De toekomst van je kinderen hangt ervan af.

  BeantwoordenVerwijderen